Okula Gidemeyen Pertes Hastası Çocuğun Evine Öğretmen Tahsis Edildi

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde yaşayan ve pertes hastası olduğu için okula devam edemeyen 10 yaşındaki Ufuk Yiğit’in evine öğretmen gönderilereki, eğitiminin yarım kalmaması sağlanıyor.

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde yaşayan ve pertes hastası olduğu için okula devam edemeyen 10 yaşındaki Ufuk Yiğit’in evine öğretmen gönderilereki, eğitiminin yarım kalmaması sağlanıyor. Yarı yıl tatilinden önce rahatsızlığı tespit edilen Yiğit‘in doktorları, bir yıl boyunca hiç hareket etmeden yatması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Simav Rehberlik Araştırma Merkezi‘nin girişimleriyle Şaphane İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ufuk‘a, devlet tarafından özel öğretmenler tahsis edildi. Okulda normal derslere giren öğretmenler, hafta içi öğleden sonraları Ufuk‘un evine giderek 3 saat ders veriyor. TEDAŞ‘ta çalışan babası Mustafa Yiğit ise evin bir odasını sınıfa çevirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de önümüzdeki günlerde buraya akıllı tahta kuracak. Evinden dışarı çıkamayacağına ve okulda eğitimini sürdüremeyeceğine dair doktor raporu bulunan Ufuk’un hedefi, bir gün öğretmen olup aldığı hizmetin bedelini ödemek.

Şaphane İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, evde eğitim uygulamasını engelli ya da ağır hasta çocukların derslerinden geri kalmaması için başlattıklarını açıkladı. Öğretmenlerin mağdur edilmemesi için ek ders ücreti ödendiğini vurguladı. Simav Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yakup Aksoy ise Ufuk Yiğit‘e uygulanan testlerde zeki olduğunun ortaya çıktığını, anlatılan bilgileri anında öğrendiğini söyledi. Babası da oğlunun eğitimine devam etmesinin sevincini yaşadığını anlattı.

PERTES HASTALIĞI:

Pertes, üst kalça eklemi başının büyüme kıkırdağının olduğu bölgede, iltihaba bağlı olmayan bir kemik dokusu hasarı olarak açıklanıyor. Sebebinin, büyüme kıkırdağı ve üst kalça eklemi başındaki damarların beslenmesindeki bir aksaklık olduğu düşünülüyor. Pertes, iskeletinin olgunlaşması geciken çocuklarda görülüyor.