"Gençlerin Eğitiminde Anne Ve Babanın Rolü"

Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen ve eğitimci yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul‘un "Gençlerin eğitiminde anne ve babanın rolü" konulu semineri Çarşambalılardan yoğun ilgi gördü.

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç Dr. Halit Ertuğrul‘un konuşmacı olarak katıldığı seminer Çarşamba Çemil Şensoy Kültür Merkezi‘nde yapıldı. Sakarya Dershanesi‘nin katkıları ile düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, siyasi parti yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

"ÇOCUKLAR DUYDUĞUNU DEĞİL, GÖRDÜĞÜNÜ UYGULAR"

Ailede huzur ve mutluluğun çok önemli olduğunu vurgulayarak, dünyanın en zengin insanının ailesi ile huzurlu ve mutlu olan kişi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Halit Ertuğrul, "Bilim adamları 40 yıldır ‘mutlu ve huzurlu insan kimdir?‘ sorusunun cevabını araştırıyor. Bana göre, sahip olduğu nimetlerin kıymetini iyi bilen insan mutlu insandır. İnsan sahip olduğu zenginliği kaybettikten sonra anlar. Çocukların yetiştirilmelerinde mutlaka uygulamalı eğitim verilmelidir. Çocukların çoğu kez ellerini yıkayan anneler, onlara iyilik yaptıklarını düşünürler. Ancak çocukların ellerini yıkamak yerine onlara ellerini nasıl yıkaması gerektiği bilgisini uygulamalı olarak verin. Çocuğun becerisini geliştirmesi için kendisinin yıkamasını sağlamak gerekmektedir. Bu gibi konularda her zaman için çocukların kendi işlerini kendilerinin yapması sağlanırsa çocukların beceri kabiliyeti hızla artacaktır" dedi.

Çarşamba‘da bulunan okullara katkılarından dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Dündar‘a plaket veren İl Mili Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, "Göreve başladığım günlerde ziyaret ettiğim Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi‘nin durumu beni üzmüştü. Okulumuzun yeni müdürü Mustafa Özdemir bey çok kısa bir sürede büyük işler başararak, okulu daha düzenli ve modern bir yapıya kavuşturdu" diye konuştu.

Kaynak: İHA