Anadolu İmam Hatip‘te Mesleki Rehberlik Ve Kariyer Günleri

Kilis Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonunda rehberlik ve kariyer günlerinin 2‘nisi Doktor Abdullah İhsan Özaytürk‘ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Doktor Özaytürk, pansiyonda yaptığı konuşmada "Kıymetli gençler bende sizin gibi bu okulda 5 yıl okudum. Üniversite sınavını ilk girişte kazanarak Kayseri Erciyes üniversitesi tıp fakültesine yerleştim. Burada eğitimimi tamamlayarak ilk görev yerim olan Erzincan‘a atandım. Daha sonra çeşitli sağlık kuruluşlarında çalıştım. Şimdi ise Kilis devlet hastanesi diyaliz bölümünde görev yapıyorum. Sizinle bir arada olmaktan çok mutluyum. Çünkü hepinizin gelecekte bu ülkenin mihenk taşları olacağınıza ve aldığınız

eğitimle hepinizin bu memleket için birer ışık kaynağı olacağınıza inanıyorum. Artık bir alanla sınırlı kalmayıp diğer alanlardan da tercih edip istediğiniz bir mesleğe yönelebilirsiniz. Sizden istediğim hedeflerinizi olabildiğince yüksek tutun. Hedeflerinizi yüksek tutmaktan korkmayın. Çünkü siz hedeflerinizi küçük tutarsanız hiçbir zaman bu toplum için faydalı bir birey olamazsınız. Şu anda size verilenleri adeta için ve çalışmalarınızı daha da çok artırın" dedi.

Konuşmasından sonra örgencilerin sorularını cevaplayan Doktor Özaytürk sağlık konusunda da öğrencilere bilgi verdi.

Kaynak: İHA