Kemanıyla Büyülemeye Geliyor

Dünyaca ünlü keman virtüozu Viktoria Mullova, 2 Nisan Cumartesi günü Basel Oda Orkestrası ile İş Sanat Kültür Merkezi‘nde sahneye çıkacak.

Müzik otoriteleri tarafından klasik müzikte kemanı en iyi icra eden sanatçılar arasında gösterilen ve alanında birçok ödülü bulunan Mullova, seslendireceği Beethoven ve Mozart eserleri ile İstanbullu müzikseverlere unutulmaz bir konser verecek. 

Sanatçıya, Avrupa‘nın en önemli oda orkestralarından Basel Oda Orkestrası eşlik edecek.

Dünyanın en çok tanınan rock grubu Pink Floyd‘un eserlerini farklı yorumlarıyla sergileyen "7 Pink Floydlar ve 2 Prenses", yarın İstanbul‘un önemli konser mekanlarından Babylon‘da dinleyicileriyle buluşacak.

Uzun bir aradan sonra çıkardığı "Sen" isimli albüm ile hayranlarıyla buluşan Bülent Ortaçgil de yarın İndigo‘da sahneye çıkacak. Ortaçgil, yeni albümünde yer alan parçaları, basta Gürol Ağırbaş, klavyede Baki Duyarlar, davulda Cem Aksel ve perküsyonda Birol Ağırbaş ile birlikte seslendirecek.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 2 Nisan‘da Grammy, Gramophone ve Avery Fisher ödüllü Emerson Yaylı Çalgılar Dörtlüsü‘nü konuk edecek. Kemanda Eugene Drucker ile Philip Setzer, viyolada Lawrence Dutton ve viyolonselde David Finckel‘den oluşan grup, Avrupa ve ABD‘de biletleri günler öncesinden tükenen turnesi kapsamında İstanbullu hayranlarının karşısına çıkacak.

Türkiye‘nin caz müziğinde isminden söz ettiren Alp Ersönmez, 4 Nisan Pazartesi günü Beyoğlu Hayal Kahvesi‘nde bir performans sergileyecek. Ersönmez‘e konserde, ünlü trompetçi İmer Demirer eşlik edecek.

İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Kültür Merkezi, 5 Nisan Salı günü Türk müzik sanatının köşe taşlarından Fazıl Say‘ı ağırlayacak. Borusan Quartet ile birlikte gerçekleştireceği konserde Say, klasik dönemden modern döneme kadar uzanan geniş repertuvarını icra edecek.

Aynı gün doğaçlama cazın önemli isimlerinden Ralph Towner ve Paolo Fresu, Salon İKSV‘de dinleyicileriyle buluşacak. İkili, gitar, trompet ve piyano gibi enstrümanları ustaca kullanışlarını sanatseverlerle paylaşacak.

Jazz, Rock, Fusion, Funk ve Blues‘a ait ritmleri kendine özgü modern gitar teknikleriyle birleştirerek dinleyiciye sunan başarılı müzisyen Guthrie Govan, 7 Nisan Perşembe günü Romeo Juliet İstanbul‘da sahne alacak. 

Türk cazının başarılı isimlerinden Elif Çağlar da aynı gün Babylon‘da sahneye çıkacak.

-SAHNE SANATLARI-

Kaynak: AA