Eskişehir‘de Tgb Başkanı Gözaltına Alındı

İşçi Partisi‘nin gençlik kolları Tüm Gençlik Birliği (TGB) Eskişehir Başkanı Merve Dağköylüoğlu, gözaltına alındı.

İşçi Partisi‘nin gençlik kolları Tüm Gençlik Birliği (TGB) Eskişehir Başkanı Merve Dağköylüoğlu, gözaltına alındı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri sabah saatlerinde, TGB Eskişehir Başkanı Dağköylüoğlu‘nun kent merkezindeki evine gitti. Polis, Anadolu Üniversitesi öğrencisi Dağköylüoğlu‘nu gözaltına alarak emniyete getirdi. Sağlık kontrolünden geçirilen Dağköylüoğlu, ifadesi alınmak üzere TEM Şubesi‘ne götürüldü.

7 Mart 2011 günü, İşçi Partili ve TGB üyesi bir grup, Yunus Emre Caddesi üzerindeki AK Parti İl Binası‘na giderek önce polise saldırıp, ardından binayı basarak, konferans salonundaki Atatürk ile Başbakan Erdoğan‘ın posterini indirirken emniyet güçlerince etkisiz hale getirilmişti. Olayı gerçekleştiren İP ve TGB‘li 11 kişi ertesi günü adliyeye sevk edilmişti. Bu sırada arkadaşlarını desteklemek için adliyeye gelen TGB Başkanı Dağköylüoğlu, AK Parti il binasını bombalama tehdidinde bulunmuştu. Dağköylüoğlu, zanlıların adliyeye çıkarılışı sırasında kendisini kordon dışına almak isteyen polislere, "Bir şey mi yapıyoruz sanki akşamdan beri? Gidip bombalatmayın o binayı ya." diyerek tehditler savurmuştu.

    Öte yandan, nöbetçi mahkeme tarafından, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı‘na zorla girip, Atatürk ve Başbakan Erdoğan posterlerini indirerek kendi pankartlarını asmak isterken gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen TGB ve İP üyesi 11 kişiye yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu.