Ak Partili Türkmen: Teleferik Chp’Nin Projesi Değil, Ordu’Nun Projesidir

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Fuat Türkmen, CHP Milletvekili Rahmi Güner’in, teleferik projesinin CHP projesi olduğu yönündeki açıklamalarına cevap verdi. Türkmen, yaptığı açıklamada Rahmi Güner’in Ordu’dan bihaber olduğunu savunurak, “Sayın Güner şunu iyi bilmelidir. Teleferik CHP ve Torun’un projesi değil, Ordu’nun projesidir.” dedi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Fuat Türkmen, CHP Milletvekili Rahmi Güner’in, teleferik projesinin CHP projesi olduğu yönündeki açıklamalarına cevap verdi. Türkmen, yaptığı açıklamada Rahmi Güner’in Ordu’dan bihaber olduğunu savunurak, “Sayın Güner şunu iyi bilmelidir. Teleferik CHP ve Torun’un projesi değil, Ordu’nun projesidir.” dedi.

AK Parti Belediye Meclis Üyeleri adına açıklama yapan Fuat Türkmen, CHP Milletvekili Rahmi Güner, Belediye Başkanı Sayın Seyit Torun’u koruma altına alır gibi açıklamalar yapmakta olduğunu söyledi.

Türkmen açıklamasında, şunlara yer verdi: “Örneğin teleferik projesinin artık kendilerine ait olduğunu sahip çıkacaklarını beyan etmektedirler, herhalde sayın vekil Ordu‘da ya yaşamıyor ya da Ordu’daki haberlerden bihaber. Kamuoyu tarafından şu iyi bilinmeli ki Sayın Belediye Başkanı Torun her başarısız olduğu durumların sonunda mağdur konumuna geçip kendini haklı konuma getirmeyi çok iyi biliyor. Sayın vekil şunları iyi bilmelidir. Teleferik projesi CHP ve Sayın Seyit Torun’un değil Ordu‘nun projesidir. Neden derseniz bir kere şunu tüm kamuoyu iyi bilsin ki AK Parti Meclis üyeleri olarak Teleferik konusu meclis gündemine gelip sayın başkanın bizlerden teleferik yapımı için kredi çekmek yetkisi istediğinde kendilerine oy birliğiyle yetki verdik, eğer bizler sayın başkana ve yaptığı işlere karşı gelip çalıştırmamak isteseydik o zaman bu yetkiyi de vermezdik çünkü bu proje Ordu’nun projesiydi.”

“Birilerinin değil bizim ve Kültür Bakanlığının itiraz ettiği konular projenin zamanlaması ve güzergahı olmuştur.” diyen Türkmen, açıklamasına şöyle devam etti: “Bilindiği gibi tüm kamuoyu da bizimle ve Bakanlıkla hemfikirdir güzergah konusunda. Bu konudaki şu anki durum Sayın Seyit Torun’un inatla benim dediğim doğru demesinden kaynaklanmaktadır. Ordu sevdalısı olan bir bakanımız Sayın Ertuğrul Günay’ın Ordu için şimdiye kadar bütün yaptıklarını hiçe sayarak siyasi rant sağlama adına üç- beş tane genç arkadaşımızı da kandırarak el altından protesto ettirebiliyor. Bakanın kalbini kırdıktan sonra ben yaptırmadım da diyebiliyor. Bizim söylediklerimizin haklılığını zaman gösterecektir. Biz ve sayın bakanımız doğal güzelliklerimizin bozulmamasını istemekteyiz, çünkü tek Karadeniz’in incisi Ordu var.”

Siyasetin çok enteresan olduğunu, daha önce Seyit Torun’u en ağır eleştiren kişinin Rahmi Güner olduğunu söyleyen Türkmen, “2 yıl evvel mahalli seçimlerde Ordu Belediyesi‘nin Sayın Seyit Torun tarafından idari ve ekonomik anlamda belediyeyi batırdığını, har vurup harman savurduğunu, borcun 100 milyon TL’yi geçtiğini, böyle bir yönetim ve idare şeklinin olmayacağını beyan etmekteydi. Şimdi soruyoruz Sayın Vekile, ne değişti? Sayın Torun borçları mı sildi? Ekonomiyi düzeltip her şeyi güllük gülistanlık mı yaptı? Ama görüyoruz ki değişen bir şey yok, daha beter durumdayız, borç yüzleri de geçti. Sayın Vekil 2 yıl evvel ki sözlerinizin arkasında mısınız, yoksa o günlerde karaladığınız Sayın Seyit Torun’u her şeyiyle kabullenecek misiniz?” diyerek sözlerini tamamladı.