Gümüşhacıköy’ De Kasım Alper Şiirleri

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde ’65 Bin Dev Öğrenci’ projesi kapsamında şiir dinletisi etkinliği düzenlendi.

Gümüşhacıköy Öğretmen Evi Konferans Salonu’nda, 65 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında şiir dinletisi programı 500 öğrenci ve halkında katılımıyla gerçekleştirildi.

Programın özel konuğu olan Türkiye’nin genç şairleri arasında yer alan Amasyalı Kasım Alper Özdemir izleyenlere "Aşk Yeniden Yazılıyor" adlı kitabından derlediği Amasya ve Yeşilırmak ile ilgili şiirlerin yani sıra usta şairlerden örneklerde sundu. 3 öğrencide Özdemir’e şiirleriyle eşlik etti.

Programa Gümüşhacıköy Kaymakamı Serdar Kartal, Belediye Başkanı Mustafa Saatçi, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Adem Arslan, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Kartal, program sonunda Şair Kasım Alper Özdemir’e günün anısı olarak plaket takdim etti. Özdemir ise "Bundan sonra Amasya’dan başlayarak ülkemizin bir çok şehrinde Türkiye şiir okuyor diyerek öğrencilerimizin usta şairleri tanımalarına vesile olacağız. 65 Bin Dev Öğrenci projesi içinde her zaman desteğim devam edecektir. Projenin mimarı olan Amasya Valimiz H.İbrahim Daşöz beyefendiye de projeden ötürü ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlik, Özdemir’in öğrencilere son kitabını imzalamasıyla sona erdi.

Kaynak: İHA