Vali Mutlu: İstanbul‘da Bir Noktada Arama Yapıldı

Malatya‘daki Zirve Yayınevi‘nde 3 kişinin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde aralarında İstanbul‘un da bulunduğu 6 ilde operasyon başlatıldı.

Malatya‘daki Zirve Yayınevi‘nde 3 kişinin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde aralarında İstanbul‘un da bulunduğu 6 ilde operasyon başlatıldı. Aramalara ilişkin bir değerlendirme yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Devam eden soruşturmaya ilişkin bir arama söz konusu, İstanbul’da bir noktada yapıldı. Gözaltı şeklinde değil arama yapılıyor.” dedi.

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zirve Yayınevi’nde yapılan katliamla ilgili devam eden soruşturma kapsamında İstanbul’da bir noktada arama yapıldığını belirtti. Fatih’te bir okul ziyareti sırasında aramalara ilişkin değerlendirmede bulunan Vali Mutlu, aramaların devam eden soruşturma kapsamında olduğunu bildirdi. Mutlu, “Zirve yayın evine yapılan saldırıya ilişkin olarak daha önce tutuklamalar yapılmıştı. Bunun davamı mahiyetinde. Bugünküler bir arama mahiyetinde. Ev ve iş yeri araması yapılıyor, gözaltı şeklinde değil. Aramalar ilgili makamların gözetiminde yapılıyor. İstanbul’da tek bir noktada yapıldı. Bildiğim kadarıyla 6 ayrı noktada daha arama var.” şeklinde konuştu.

    Vali Mutlu, Sultangazi’de üvey annesi ve anneannesi tarafından vahşice öldürülen Fırat Sezer’in durumuna ilişkin bir soruya da çocuğun şiddet gördüğüne dair kendilerine verilen bir bilginin olmadığını söyledi. Mahallelinin, ‘Sürekli şiddet görüyordu. Polise bildirdik’ şeklindeki açıklamaları hatırlatılan Vali Mutlu, “Aile içinde şiddet ile ilgili bir şikayet olursa sosyal hizmet uzmanlarını göndeririz. Bir ihbar varsa bununla ilgili hangi işlemler yapılmış bunu değerlendiririz. Gerçekten çocuğa karşı olan bir şiddet tespit edilirse sosyal hizmette ayrıca değerlendirilir. Mahallelinin size intikal ettirdiği bilgileri sizlerden duyuyorum. Bunu inceleriz. Ancak şundan eminim bütün birimlerimiz bu tür hadiselerde fevkalade hassastır. Bu hususta bu güne kadar ne yapılmıştır. Bunu değerlendiririz.” dedi.