Kaynarca‘da Kur‘an-I Kerim Yarışması

Kaynarca ilçesinde İmam Hatip Liseleri arasında Kur‘an-ı Kerim‘in yüzünden okunması, hafızlık ve ezan okunma kategorilerinde Kaynarca‘da tüm ilçelerin katılımıyla yarışmalar düzenlendi.

Sakarya‘nın Kaynarca ilçesi Özbay Plaza Düğün Salonu‘nda gerçekleştirilen program İstiklal Marşı‘nın okunması ve şehitlere saygı duruşu ile Kaynarca İmam Hatip Lisesi Okul Müdür Baş yardımcısı Şerif Ali Aslanhan‘ın açılış konuşmasından sonra başladı. Yarışmaya Kaynarca, Adapazarı, Geyve, Pamukova, Akyazı, Hendek, Karasu, Kocaali, İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirildi. Yarışmaya İlçe Müftüsü Şükrü Kabakçı, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Hafızlık, Kur‘n-ı Kerimin yüzünden okunma ve Ezan okuma kategorilerinde yapıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler dereceye girebilmek için büyük çaba sarf etti. Yarışma aralarında Kaynarca İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Yardımcısı Ekrem Güneş‘in kurmuş olduğu erkek öğrencilerden kurulan ilahi korosu söylemiş oldukları ilahiler ile izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Yarışma sonucunda Hafızlık alanında birinci Adapazarı İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Süleyman Baş olurken, Kur‘an-ı Kerimi güzel okuma alanında birinci olan Adapazarı İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Muhammet Enes Çimen ve Ezan Okuma alanında 1. Adapazarı İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Serhat Saydam oldu. Yarışmada 1.nci gelen öğrencilere 1‘er adet Hamidiye altını verilirken yarışmaya katılan diğer öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Program sonunda İlçe Müftüsü Şükrü Kabakçı Kur‘an-ı Kerim ziyafeti sunan öğrencilere, değerli öğretmen, idareci ve öğrenci velilerine teşekkür etti. Kaynarca İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde yapılan yarışmalar verilen yemekle son buldu. Yarışmada 1. gelen öğrenciler bölge yarışmalarında Sakarya‘yı temsil edecek.

Kaynak: İHA