Kahta‘da Yoğun Bakım Ünitesi Hizmete Giriyor

Adıyaman‘ın Kahta Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesi bu hafta içinde faaliyete giriyor.

Kahta Devlet Hastanesi koroner yoğun bakım ünitesinin faaliyete geçmesiyle birlikte bundan sonra kalp hastaları yoğun bakım amaçlı başka hastanelere gönderilmeyecek. Hastane Başhekimi uzman Dr. İlyas Öner, koroner yoğun bakım ünitesinin Adıyaman merkez hastanelerinin dışında ilk defa Kahta ilçesinde açıldığının altını çizdi.

Öner, "Son yılların en başarılı kurumu unvanını elinde bulunduran ve hizmet kalite standartlarını en üst düzeyde tutan Kahta Devlet Hastanesi, hizmet kapsamını genişletmeye devam ediyor. Bilindiği üzere yeni 150 yataklı hastaneye geçilmesiyle birlikte hızla yerleşme sürecini tamamlayan Kahta Devlet Hastanesi klinik hizmet ağını koroner yoğun bakım ünitesini açarak genişletiyor. Koroner yoğun bakım ünitesi özellikle kalp krizi geçiren, kalp yetmezliği gibi birincil sırada kalp hastalıkları olan hastaların

ilk müdahale ve takip ünitesi olarak hizmet vermektedir. Şu an mevcut hastanede efor testi, ekokardiografi, koşu bandı ve holter gibi yardımcı tanısal ekipmanları içeren kardiyoloji ünitesi uzun süreden beri hizmet vermektedir. Böylece anjio dışı ve bir nevi anjio yerini tutan sintigrafi ve tomografi hizmetini de kalp hastalarımıza kazandırmış olacağız" dedi.

Kaynak: İHA