İl Sosyal Hizmetler Kadın Mahkumları Unutmadı

Adıyaman İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü‘ne bağlı Gönüllü Anneler tarafından Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi‘ndeki kadın mahkumlara ve çocuklarına çeşitli yardımlar yapıldı.

Gönüllü Anneler tarafından 8 Mart Kadınlar günü nedeniyle kadın mahkumlar yararına Demokrasi Parkı‘nda açılan kermesten elde edilen gelirle alınan yardımlar, kadın mahkumlara verildi. Adıyaman Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol, Gönüllü Anneler‘e yaptıkları bu güzel davranıştan dolayı teşekkürlerini iletti.

Demirkol, "8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla 5 Mart‘ta Demokrasi Parkında kadın mahkumlara yönelik kermes düzenledik. Bu kermesten elde edilen gelirle Adıyaman Kapalı Cezaevi‘nde bulunan kadın mahkum ve yanlarında kalan küçük çocuklara çeşitli yardım malzemeleri aldık. Kadın mahkumları da unutmadığımızı göstermek için bu çalışmayı uygun gördük" dedi.

Gönüllü Anneler Derneği Başkanı Necla Özelci ise, "İl Sosyal Hizmetler Müdürümüz Murat Demirkol‘un destekleri ile bu etkinliğimizi düzenledik. Tutuklu ve mahkum kadınlara ve yanlarında kalan küçük yaştaki çocuklara giyecek, çocuk bezi ve buna benzer birçok ihtiyaç malzemesini alarak onları azda olsa sevindirmiş olduk" dedi.

Gönüllü Anneler aldıkları yardım malzemelerini cezaevi yetkililerine teslim ettiler.

Kaynak: İHA