Halk Kütüphanesi‘Nin Kitap Sayısı On Kat Arttı

Kütüphane Müdürü Selçuk Yüksel, 1924 yılında 4 bin 296 kitap ile açılan Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi‘nin 46 bin 100 adete ulaştığını söyledi.

Kütüphane Müdürü Selçuk Yüksel, 1924 yılında 4 bin 296 kitap ile açılan Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi‘nin 46 bin 100 adete ulaştığını söyledi.

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü‘nce 47. Kütüphane Haftası Programı kapsamında Dr.Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi‘nde tören düzenlendi.

Törene Sinop Valisi Dr.Ahmet Cengiz, Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Sosyal Hizmetler il Müdürü Mustafa Tosun ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kütüphane Müdürü Selçuk Yüksel, 1924 yılında 4 bin 296 kitap ile açılan Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi‘nin bugün kitap sayısının 46 bin 100 adete ulaştığını söyledi. Son bir yılda yaklaşık 3 bin adet yeni kitabın kütüphaneye kazandırıldığını ifade eden Yüksel, “2010 yılında kütüphanemizden yararlanan okuyucu sayısı 50 bin 263 olmuştur. Yine 2010 yılında bin 754 kütüphane üyemiz 18 bin 845 adet kitabı ödünç alarak okumuştur. Kütüphanemizin diğer hizmeti de gezici kütüphanedir. Gezici kütüphane aracımız her ay 18 noktada okuyucuları ile buluşmaktadır. 2010 yılında gezici kütüphanemizden 6 bin 657 adet ödünç kitap alınarak okunmuştur." bilgilerini aktardı.

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ise günümüzde sanal kitaplar ile gerçek kitapların kıyaslanmaması gerektiğini vurguladı. Kendisinin bir arşivci olduğunu hatırlatan Vali Cengiz, “Günümüzde bin yılı aşan kitaplar var, ama sanal ortamlardaki kitapların tam güvenirliği yok. Maalesef bir saldırıda hepsinin çökme durumu var. Bizim klasik anlamda kitapları basmaya ve öğrenmeye bundan sonra da devam etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Geleceğin Halk Kütüphaneleri konulu 9 ulusal karikatür yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri ile Gezici Kütüphane‘den en çok yararlananlar ödülleri verildi. Program Sinoplu yazar Remzi Turan’ın kitap tanıtımı ve imza günü ile son buldu.