Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’Nden Zırhlı Araç Açıklaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, medyada haberlere konu olan aracın, zırhı dahil olmak üzere 498 bin TL ihaleyle alındığını, yüzde 1 ÖTV ödemesi yapıldığını duyurdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, medyada haberlere konu olan aracın, zırhı dahil olmak üzere 498 bin TL ihaleyle alındığını, yüzde 1 ÖTV ödemesi yapıldığını duyurdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, Belediye Başkanı Osman Baydemir’in 650 bin TL’lik zırhlı araç aldığı ve resmi plaka taktığı yönündeki haberler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada; 2007 yılında başkanlık makamında kullanılmak üzere zırhlı araç kullanma ihtiyacı hasıl olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Yakıt ve bakım masrafları belediyede olmak üzere aylık 2 bin 750 TL kira bedeli ile kullanılan aracın sık arıza yapması ve ekonomik ömrünü tamamlaması üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, demirbaşa kayıt etmek üzere araç satın alma yoluna gitti. Bunun için İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Koruma Hizmetleri Yönetmeliği‘ gereğince 6.8.2010 tarihinde olur alındı. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesi uyarınca “ikinci el 2008 ve üstü model zırhlı bir araç alımı” için açık ihale yöntemi ile ihaleye çıkıldı. Kamu İhale Bülteni ve yerel bir gazetede yayımlanan ilanın ardından 25.11.2010’da ihale yapıldı. Araç ve zırhı dahil olmak üzere 498 bin TL ihaleyle araç alımı gerçekleştirildi. İkinci el araç alımı yapıldığı için sadece yüzde 1 ÖTV ödemesi yapıldı. Araç, belediye demirbaşına kaydedilerek hizmet aracı olarak kullanılmaktadır. Konu art niyetli çevrelerce maksatlı olarak spekülasyon konusu yapılabileceği önceden öngörüldüğünden, gerek İçişleri Bakanlığı ve gerekse başkanımızın üyesi olduğu siyasetin genel merkezinden gerekli görüşler alınarak süreç başlatılmış, kamuya açık ve şeffaf bir şekilde tamamlanmıştır.