Denizli‘De Nedime Kabaklıoğlu Anaokulu’Nun Temeli Atıldı

Hayırsever Kabaklıoğlu ailesi tarafından Denizli merkez Karşıyaka Mahallesi‘nde yaptırılacak Nedime Kabaklıoğlu Anaokulu‘nun temeli törenle atıldı.

Denizli‘De Nedime Kabaklıoğlu Anaokulu’Nun Temeli Atıldı
Hayırsever Kabaklıoğlu ailesi tarafından Denizli merkez Karşıyaka Mahallesi‘nde yaptırılacak Nedime Kabaklıoğlu Anaokulu‘nun temeli törenle atıldı. Törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Kılıç, hayırsever Serpil Kabaklıoğlu, çocukları Salih ve Sinan Kabaklıoğlu ile diğer vatandaşlar katıldı. Kabaklıoğlu, eğitime katkı sağlamak amacıyla aile olarak bu kararı aldıklarını belirterek, kendilerine destek veren Erkmen’e teşekkür etti.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili Kılıç ise 2008 yılından itibaren bağımsız anaokulu sayısının 24’ten 41’e çıktığını ve devamlı arttığını söyledi. Başkan Zolan da belediye olarak eğitime her türlü desteği verdiklerini, Denizli’de hayırseverlerin eğitime desteğinin takdir edilecek boyutta olduğunu, birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyetler seviyesine çıkılacağını ifade etti. Vali Erkmen ise Denizli’de okul öncesi okullaşma oranının yüzde 91 seviyesine ulaştığını vurgulayarak, birkaç yıl içinde yüzde 100‘e çıkarılmasını planladıklarını kaydetti. Anaokulunun yeni eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini belirten Erkmen, desteklerinden dolayı Kabaklıoğlu ailesine teşekkür etti. Erkmen, çalışarak sorumluluklarını yerine getirmelerini, velilerdense küçük çocuklarını mutlaka anaokuluna göndermelerini istedi.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz Erkmen, aile adına Serpil Kabaklıoğlu’na teşekkür belgesi verdi. Daha sonra anaokulunun temeli Vali Erkmen, Başkan Zolan, hayırsever Kabaklıoğlu ve diğer aile fertleri tarafından atıldı. Nedime Kabaklıoğlu Anaokulu, sekiz derslikli olacak. 800 bin liraya mal olacak okulun bütün maliyetini hayırsever aile karşılayacak. Kabaklıoğlu ailesi, daha önce Hacı Salih Kabaklıoğlu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu yapımına ve Hacı Serpil Kabaklıoğlu İlköğretim Okulu‘na katkıda bulunmuştu.