Başkan Altepe: Yeni Yollarla Şehir İçinde Ulaşıma Nefes Aldırdık

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da 2 yılda gerçekleştirilen yaklaşık 240 kilometrelik alternatif yol ile şehir içi ulaşımın nefes aldığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da 2 yılda gerçekleştirilen yaklaşık 240 kilometrelik alternatif yol ile şehir içi ulaşımın nefes aldığını söyledi.

    Başkan Recep Altepe yapımı devam eden Özlüce Kavşağı ile Geçit Kavşağı’nı birbirine bağlayacak alternatif yol çalışmalarında incelemelerde bulundu. Altepe, bu döneme damgasını vuran en önemli çalışmalardan birinin de yeni yol ve alternatif yol çalışmaları olduğunun altını çizerek, geçen yıl başlatılan çalışmalarda, genişletme ve kamulaştırmalarla birçok yeni arter açıldığını hatırlattı.

    Özlüce ile Geçit’i Minareliçavuş üzerinden birbirine bağlayacak alternatif yolun da yeni arter oluşturma çalışmalarından biri olduğuna işaret eden Başkan Altepe, “Bu alternatif arter sayesinde özellikle ağır tonajlı araçlar, şehir içi yollarına girmeden, İzmir Yolu ve Mudanya Yolları’ndan doğrudan çevre yoluna ulaşabilecekler. Sanayiye gelen tır, kamyon gibi büyük araçlar, Minareliçavuş üzerinden Özlüce Kavşağı’na, İzmir Yolu’na ya da Geçit Kavşağı ile çevre yoluna rahatça ulaşabilecekler.” dedi.

    Özlüce ve Geçit’i Minareliçavuş üzerinden birbirine bağlayacak yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda ve 2 geliş 2 gidiş olan yolda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğüne dikkati çeken Altepe, şöyle konuştu: “Bir yandan yol ve tretuvar yapımı sürerken, diğer yandan da yol üzerinde kalan kamulaştırmalar yapılıyor. 6 kilometre uzunluğundaki bu arteri önümüzdeki aylarda trafiğe açacağız. Böylece başta ağır tonajlı araçlar olmak üzere tüm araçlar, Minareliçavuş üzerinden Geçit Kavşağı bağlantısı ile çevre yoluna ya da Özlüce Kavşağı bağlantısı ile İzmir Yolu’na rahatça ulaşabilecekler.”