Balkanlıoğlu: Afyon, Ab Üyelik Kriterleri Konusunda En Önde Yer Alabilir

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon’un her yönüyle Avrupa Birliği(AB)‘ne üyelik kriterleri konusunda en önde yer alabilecek bir şehir olduğunu bildirdi.

Balkanlıoğlu: Afyon, Ab Üyelik Kriterleri Konusunda En Önde Yer Alabilir
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon’un her yönüyle Avrupa Birliği(AB)‘ne üyelik kriterleri konusunda en önde yer alabilecek bir şehir olduğunu bildirdi. Kentin örnek gösterilmeye layık, güzel potansiyele sahip olduğunu dile getiren Balkanıloğlu, şehirde AB’ye de her yönüyle hazır olabilecek aydın, kabiliyetli insanların yaşadığını söyledi. Afyon’un hak ettiği yerde olması gerektiğini dile getiren Balkanlıoğlu, başkalarına sorup onları taklit etmenin yerine, Afyon’un bazı şeylerin öncüsü olabileceğini kaydetti.

AB Uyum ve Danışma Kurulu toplantısı, valilik toplantı salonunda, Vali Balkanlıoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Balkanlıoğlu, AB’ye karşı çıkanların şimdi AB taraftarı gözüktüğüne dikkat çekti. Bir zamanlar ‘AB’ye girelim’ diyenlerin şimdi AB’ye karşı bir tutum izler hale geldiğine işaret eden Balkanlıoğlu, AB üyesi ülkelerde insan hakları standardının daha fazla olduğunu kaydetti.

Vatandaşa, AB konusunda doğru bilgilendirmeler yapılması gerektiğini aktaran Balkanlıoğlu, “AB‘nin yakalamış olduğu standart, bizim ülkemizde neden olmasın? Geçmişte biz dünyada bu standardı yakalamışız. Her tarafa adalet dağıtmışız. O günkü standartlarda ve şartlarda bütün zulümleri dindirmişiz. Belki bugün için bazı şeyler sorgulanabilir ama dünyada uygulanan sistemlere göre en modern en insan haklarına uygun en yaşanası ilkeleri bizim ecdadımız uygulamış. Her gittiği yere hak ve adalet götürmüş. Şimdi neden tekrar bu konuma gelmeyelim. Bu konuma gelmek için AB bize yol gösteriyorsa, standart veriyorsa onu da kabul etmemiz gerekiyor. Bu amaçla bölgemizde AB’yi tanıtıcı faaliyetler yapmamız isteniyor. Halk başlamak üzere kamu kurum ve kuruluşu yöneticilerine, sivil toplum örgütlerine benzer çalışmalar, faaliyetler yapmamız isteniyor. Amaç bu. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmasını bekliyoruz.” dedi.

AB’ye ilişkin güzel çalışmalarla Afyonkarahisar’ın diğer illere örnek gösterilebileceğini dile getiren Balkanlıoğlu, “Bu işte ilimiz niye son vagona binsin. Öncü olması gerekir.” diye konuştu.

Balkanlıoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Mustafa Solak, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hüsnü Serteser, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş il müdürleri katıldı.