Ahşap İşleme Makineleri Ortadoğu Pazarı İçin Diyarbakır‘da Buluşuyor

Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi (TÜYAP) tarafından organize edilen ahşap işleme makineleri, mobilya yan sanayi ve aksesuarları ile imalat sanayinin en önemli markaları Ortadoğu pazarı için Diyarbakır‘da buluşuyor.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) desteği ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan ‘Ortadoğu Ahşap İşleme Makineleri Fuarı 2011, Ortadoğu Mobilya Yan Sanayi Fuarı 2011, Ortadoğu Üretim Makineleri ve Yan Sanayiler Fuarı 2011‘ için bilgilendirme toplantısı yapıldı. Dedeman Hotel‘de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında bir açıklama yapan TÜYAP Genel

Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, Diyarbakır 2011 yılı fuarlarının 30 Mart ile 3 Nisan tarihleri arasında düzenleneceğini söyledi. Geçen yıl Diyarbakır‘da düzenledikleri 8 fuarı 286 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Ersözlü, ‘‘8 fuara yurtiçi ve yurtdışından toplam 700 firma katılmıştı. Diyarbakır‘daki fuarlara İran, Irak ve Suriye‘den çok sayıda ziyaretçi gelmişti. Diyarbakır‘daki fuarları ziyaret etmek için yurtdışı ve il dışından gelenlerin sayısı 2010 yılında 100 bini aştı. Bu ziyaretçiler kenti

gezip, konakladı ve alışveriş yaptı. Bu rakam tek başına fuarın Diyarbakır‘a katkısını göstermektedir. Bu ilgi nedeniyle fuar sayımızı artırmayı kararlaştırdık. Bu yıl Diyarbakır‘da 13 fuar düzenleyeceğiz. Fuarlarımız, Diyarbakır başta olmak üzere bölgenin sosyo kültürel hayatına, ekonomisine, istihdam ve ihracatına çok olumlu katkı yapıyor. TÜYAP fuarcılık olarak Diyarbakır‘da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yarınki fuarımıza 26 il ile İran ve Irak‘tan ziyaretçiler gelecek. Suriye‘den gelecek 150

ziyaretçimiz ülkelerinde son yaşanan olaylar nedeniyle gelişlerini iptal etmek zorunda kaldı. 26 şehirden Diyarbakır‘a ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. 198 firmanın katılacağı yarınki fuarımız, üretimin her safhasının sergileneceği bir fuar olacak‘‘ dedi.

İlhan Ersözlü, fuarın 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağını ve ziyaretçilerin araçlarla taşınacağını sözlerine ekledi.

DTSO Başkan Vekili Diyaddin Gezer ise toplantıda yaptığı açıklamada Türkiye‘nin en uzun kara sınırlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunmasına rağmen Ortadoğu‘ya açılan sınır kapılarının sayısının az olduğunu söyledi.

Toplantıya DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Can, TÜYAP Diyarbakır Bölge Müdürü Kadir Bavel Paşal, Diyarbakır Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Selahattin Atatekin, iş adamları ve gazeteciler katıldı.

Kaynak: İHA