Türkiye karşısına çıkacak tuzakları iyi değerlendirmeli

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, TÜSİAD'ın terörist başı Abdullah Öcalan'ın çok takdir ettiği bir Anayasa taslağıyla ortaya çıkmasının çok düşündürücü olduğunu ifade ederek, "İmralı canisinin takdirine mazhar olmanın varsa bir onuru bu da herhalde TÜSİAD'a yeter" dedi.

Türkiye karşısına çıkacak tuzakları iyi değerlendirmeli
MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, TÜSİAD'ın terörist başı Abdullah Öcalan'ın çok takdir ettiği bir Anayasa taslağıyla ortaya çıkmasının çok düşündürücü olduğunu ifade ederek, "İmralı canisinin takdirine mazhar olmanın varsa bir onuru bu da herhalde TÜSİAD'a yeter" dedi. Bölükbaşı, Türkiye'nin karşısına çıkacak tehlikeleri ve tuzakları da iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Beyaz tv ekranlarında yayınlanan Deniz Güçer ve Metin Özkan'ın sunduğu Beyaz koltuk programının dünkü bölümüne MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı konuk oldu. Bölükbaşı, TÜSİAD'ın Anayasa taslağını değerlendirdi.

Libya'ya uluslararası müdahale konusunda bir endişelerin olduklarını belirten Bölükbaşı, Endişemiz şuydu; eğer bir ülkede yaşanan iç gelişmeler karşısında bunları bahane ederek, siz o ülkeye karşı uluslararası bir koalisyon oluşturup, o ülkeyi yok edecek bir harekat başlatırsanız ileride Türkiye'de bugün yaşanan sivil itaatsizlik, demokratik özerklik gibi PKK'nın bu sorunu uluslarası hale getirip de, dış müdahaleye davetiye çıkaracak bir zemin hazırlama stratejisi karşısında, bir gün böyle bir durumla karşılaşmamızda ihtimal dışı değildir" dedi.

TÜSİAD'ın Anayasa paketine karşılık Bölükbaşı, "Cumartesi günü imrali canisi terörist başı avukatlar aracılığıyla bu konuda yorumda bulundu. Diyor ki, 'TÜSİAD'ın Anayasa taslağını çok beğendim. Bir çok noktada benim görüşlerimle örtüşüyor'. İmralı canisinin takdirine mazhar olmanın varsa bir onuru bu da herhalde TÜSİAD'a yeter" diye konuştu.

TÜSİAD'ın imrali, canisinin çok takdir ettiği bir Anayasa taslağıyla ortaya çıkmasının hem çok düşündürü hem esef verici hem de ibret verici olduğunu savunan Bölükbaşı, "Eğer TÜSİAD PKK'nın talepleriyle aynı çizgiye geldiyse ki, imrali canisi bunu söylüyor, o zaman karşımızda vahim bir durum vardır" dedi.

CHP'Lİ TANRIKULU PKK'NIN GÖRÜŞLERİNİ MİLİTANCA SAVUNMUŞ

Burada Anamuhalefet partisinin tutumunun da çok önemli olduğuna işaret eden Bölükbaşı şöyle devam etti:

"PKK yayınlarını izleyin, Ak Parti'ye yakın gazete köşlerindeki yorumları izleyin. Diyorlar ki, 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığından sonraki yeni CHP, bu PKK açılımının ilerletilmesinde Başbakan'a yardımcı olacaktır.'  Bunu da şuna dayandırıyorlar, Sayın Kılıçdaroğlu referandum kampanyası sırasında, geçen yıl Tunceli'de 'PKK'ya genel af'a biz hazırız' dedi. Bu ne demektir? CHP'nin yeni genel başkan yardımcısı bugüne kadar PKK'nın görüşlerini militanca savunmuş.

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Sezgin Tanrıkulu bey bugün CHP'nin genel başkan yardımcısıdır ve İnsan Hakları'ndan sorumlu. Sayın Tanrıkulu, Türkiye'de hakikatler komisyonu kurulsun diyor yani PKK'nın talebi.

Sayın Kılıçdaroğlu, Van'da yaptığı konuşmada, 'kürtçe eğitime tamam ama bunun zamanlaması tartışılabilir' diyor. CHP kürt raporu hazırlıyor, yakında açıklanması bekleniyor. Orada kürtçenin milli eğitim sistemi içine alınması, Türk milli kimliğinin değiştirilerek yerine Türkiyeli Anayasal vatandaşlığının getirilmesi ve mahalli idarelere özerklik talebi karşısında PKK'lıların belediyelerle vilayetlerin birleştirilmesini istiyor CHP. Yani valilerde seçimle iş başına gelsin diyor, bu eyaletler sisteminde olur ancak."
 
TÜSİAD'ın Anayasa taslağının da böyle bir zamanlamayla piyasaya sürüldüğüne dikkat çeken Bölükbaşı, "PKK'nın mecliste sivil kolu olan BDPnin talepleride aşağı yukarı aynıdır. Türk milleti oluşturulan bu koalisyonu görmeli ve bunların çoğunlukta olacağı bir mecliste, böyle bir anayasanın değiştirilmesi girişiminin, Türkiye'nin karşısına çıkaracağı tehlikeleri tuzakları da iyi değerlendirmelidir. Bunun 77 gün sonra seçim sandığı başında göreceğiz" dedi.

BEYAZ GAZETE