Çü Kongre Ve Kültür Merkezi İnşaatı

Yapım çalışmaları devam eden Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kongre ve Kültür Merkezi‘nin tamamlanmasıyla, Adana‘nın, bölgedeki iş, sanat ve bilimsel alanlardaki organizasyonların merkezi olacağı belirtildi.

Açılışa bir yıldan az bir süre kaldığını ifade eden Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, toplam 50 milyon lira maliyetli merkezin, şu an yüzde 70 oranında yapımının tamamlandığını kaydetti. Akınoğlu, 38 yıllık geçmişi olan Çukurova Üniversitesi‘nin her yıl çok sayıda ulusal ve kültürel ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, "Üniversitemizde, 500 kişi kapasiteli amfi, 160 kişi kapasiteli küçük amfi, aynı zamanda derslik olarak kullanılan 150 kişi kapasiteli amfiler ve üniversitenin değişik birimlerinde konferans salonları bulunmaktadır. Daha geniş etkinliklere ev sahipliği yapmak amacıyla Çukurova Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi‘nin kurulmasına ihtiyaç duyulmuştur" dedi.

Çağdaş teknolojinin bütün unsurlarını bünyesinde barındıracak olan ve 21 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen kongre ve kültür merkezinin, 2008 yılında temelinin atıldığını hatırlatan Akınoğlu, "Kullanım açısından mükemmel bir mimariye sahip olan merkez, orta üstü kapalı büyük bir saçakla birbirine bağlanan kongre bloğu, ve çok amaçlı etkinlikler bloğu olarak iki ayrı bölümden oluşacak. İki bin kapasiteli kongre ve kültür merkezi, bir iki yüz kişilik çok amaçlı salonu, sergi salonları, bin kişilik bölünebilir salonları, 48 adet farklı adet farklı büyüklükte toplantı salonları, iki adet iki yüz kişilik sinema salonu, üç bin araç kapasiteli otoparkı ile bölgede önemli bir kültür merkezi olması amacıyla tasarlanmıştır" dedi.

Uluslararası kongreler için gereken bütün standartların göz önüne alındığını belirten Akınoğlu, "Bütün bina iklimlendirilmekte olup münferit kullanımlara olanak verecek biçimde tasarlanmıştır. Kameraları güvenlik sistemleri, binanın her noktasında internet bağlantısı kurmaya olanak veren kablosuz sistem de merkezin sahip olduğu diğer teknik olanaklar arasındadır. Bunlara ek olarak, merkezle bütünleşmiş olimpik ölçülerde bir yüzme havuzu planlanmıştır. Bölgenin iklim koşulları dikkate alındığında işlevsel bir mekan özelliği taşımaktadır. Kongre merkezi, Adana‘da ki önemli organizasyonlara ev sahipliği yaparak büyük bir açığı kapatacağı öngörülmektedir" diye konuştu.

Kaynak: İHA