Nemrut Hizmet Evi İçin 3,9 Milyon Tl Ayrıldı

Malatya‘nın Pütürge ilçesinde yapımı devam eden Nemrut Hizmet Evi için 3 milyon 994 bin lira ödenek gönderildiği bildirildi.

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı‘nı turistik açıdan daha cazip hale getirmek bir dizi çalışma yapıldığını belirtti. Ölmeztoprak, "Nemrut Yolu üzerinde bulunan Pütürge ilçesine yapacağımız modern hizmet eviyle, Nemrut Dağı‘nı ziyarete gelenler daha keyifli ve rahat bir yolculuk geçirecekler. Kafeteryalarda dinlenip ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Malatyamıza yakışır nizamda olan bu merkezi, inşallah

tüm yerli ve yabancı turistlerimizle paylaşacağız" dedi.

Malatya ile Nemrut Dağı arasındaki yol çalışmalarının da Bakanlık ve Malatya Valiliği‘nin destekleriyle ihalesinin yapıldığını ve bu yıl için bakanlıkça 520 bin lira ödenek ayrıldığını aktaran Ölmeztoprak, "Malatya‘ya her yıl yurt dışından gelen yaklaşık 5 bin turistin yüzde 90‘ının Nemrut Dağı‘nda MÖ 69-36 yıllarından kaldığı tahmin edilen heykelleri görmek ve güneşin batışını izlemek için gelmektedir. Malatya‘dan Pütürge ilçesi Tepehan beldesi üzerinden Nemrut Dağı‘na ulaşım imkanı bulunuyor.

Tepehan‘dan Nemrut‘a kadar olan 2008 ve 2009 yıllarında 13,5 kilometresinde yol genişletme ve yol standardının yükseltilmesi çalışmaları bitirilerek asfalt kaplamaya hazır hale getirilmişti. 2010 yılında 11,4 kilometrelik kısmının asfalt kaplaması ile Büyüköz-Nemrut arasında 9 kilometrelik genişletmesi tamamlanmıştır ve kalan kısımdaki çalışmalara bu yıl devam edilecek.18 kilometrelik Pütürge ayrımı-Tepehan yolunun ise 7 kilometrelik kısmı asfalt seviyesinde Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince

tamamlandı. 2011 yılında tamamının bitirilmesi planlanıyor. Nemrut Dağı‘na Adıyaman ve Malatya üzerinden ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor. Nemrut dağı, heykellerin yanı sıra özellikle temmuz ve ağustos aylarında güneşin doğuşunun ve batışının izlendiği bir mekan olarak da biliniyor"şeklinde açıklamasını tamamladı.

Kaynak: İHA