Cihan, Hindistan Ve Güney Asya’Yı Türkiye’Ye Taşıyacak

Cihan Haber Ajansı, Hindistan’ın en kapsamlı haber ve araştırma ağına sahip medya kurumlarından biri olan CVB News ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Cihan Haber Ajansı, Hindistan’ın en kapsamlı haber ve araştırma ağına sahip medya kurumlarından biri olan CVB News ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma sayesinde Cihan’ın Hindistan ve Güney Asya’daki haber ağı güçlenecek ve Cihan aboneleri, dünya nüfusunun önemli bir bölümünün yaşadığı bu bölgeyle ilgili siyasi, ekonomik ve kültürel haberlere ulaşacak. Hindistan genelinde 800’den fazla muhabirle hizmet veren CVB News, ülke dışında da büyümesini sürdürüyor.

    Anlaşma için Yeni Delhi’den İstanbul’a gelen CVB News CEO’su Yashwant Rao Deshmukh, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici ve diğer yetkililerle görüştü. Bilici ile Cihan’ın İstanbul’daki merkezini gezen Deshmukh, Cihan’ın ve Feza Gazetecilik tesislerinin sahip olduğu altyapıya büyük ilgi gösterdi. Cihan gibi Türkiye ve bölgenin önde gelen bir ajansı ile işbirliği yapmış olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Deshmukh, CVB News olarak Hindistan ve Güney Asya bölgesinde geniş bir altyapıya sahip olduklarını ve bunu Cihan ile birleştirerek büyük bir sinerji adımı attıklarını dile getirdi.

    Cihan Genel Müdürü Bilici ise dünya dengelerinde her geçen gün ağırlığı daha fazla hissedilen, zengin bir medeniyete ev sahipliği yapan Hindistan’da sağlam bir haber altyapısı olan CVB News ile işbirliğine önem verdiklerini ve daha anlaşma imzalanmadan iki tarafın bu birliktelikten yararlanmaya başlamasının çok sevindirici olduğunu vurguladı. Türkiye’deki birçok medya kurumunun aksine Cihan’ın Hindistan’da muhabir bulundurmasının, bölgeye verdikleri önemin göstergesi olduğunu ifade eden Bilici, iki önemli coğrafyanın önde gelen iki medya kurumu arasında güç birliği oluşturacak anlaşmanın iki kültür havzası arasındaki diyalog ve etkileşime olumlu katkı yapacağını söyledi.

    Yaklaşık 20 yıldan beri Hindistan medyasının birçok sahasında faaliyette bulunan CVB News CEO’su Yashwant Rao Deshmukh, ülke genelinde yerel ve uluslararası kurumlar için yaptığı geniş çaplı anket araştırmaları ile adını duyurdu. Deshmukh daha sonra kurduğu CVB News şirketi ile Hindistan çapında yayılmış görüntülü haber hizmeti veren ilk haber ajansının temellerini attı. Kısa sürede Hint medyasına kendini kabul ettiren ajans, seçim sonuçlarını medyaya en hızlı şekilde ulaştırma noktasında da Cihan’ın Türkiye’de oynadığı role benzer bir şöhrete sahip.