Vahit Kayrıcı, Mhp‘den Çorum Milletvekili Aday Adayı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum eski milletvekili Vahit Kayrıcı, 12 Haziran‘da yapılacak olan genel seçimlerde MHP‘den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Anitta Otel‘de bir basın toplantısı düzenleyen Vahit Kayrıcı, ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için MHP‘nin iktidara gelmesi gerektiğini belirterek, "Bağımsız, çocukların mutlu yaşayacağı, ezanların susmayacağı bir ülke için iktidara geleceğiz. Bu ülke yine her rengiyle çiçek bahçesi olarak kalacak" dedi.

Emperyalizmin yoksul ülkelerin kanının emmeye devam ettiğini dile getiren Kayrıcı, sömürülen ülkelerin ise Müslümanlar olduğuna dikkat çekti.

Hükümetin ekonomik politikalarını da eleştiren Kayrıcı, "AK Parti iktidara geldiğinde terör sıfırdı. İç- dış toplam borç 280 milyar dolardı. İhracat arttı diyorlar ithalatı neden söylemiyorlar? Bugüne baktığımız zaman iç ve dış toplam borç 530 milyar dolar olmuş. Esnaf, köylü, çiftçi, emekli, memur perişan durumda. Enflasyonun tek hanelerde olduğunu söylüyorlar. Bunu flüt, beyzbol topu gibi şeylerle hesaplarsan tek haneli olur tabii. Çorum‘un kişi başı gayrisafi milli hasılası bin 600 doların altındaydı.

5 gün sonra her şey değişti, kişi başı milli hasılamız 10 bin doların üzerine çıktı. Bu ne büyük bir çelişkidir. Toplumun her kesimi perişan, büyük şehirlerin varoşları göç eden insanlarla dolmuş durumda. Ama ne hikmetse hükümet çok başarılı" diye konuştu.

TUSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının anayasanın değiştirilemez maddelerinin dahi değiştirilmesi için tartışma başlattığına dikkat çeken Kayrıcı, "Hükümet yeni bir anayasa yapacağını söylüyor ama kimse hangi maddelerinin değişeceğini bilmiyor. Genel başkanımız da hükümete ‘Hangi maddeleri değiştireceksiniz açıklayın destek verelim‘ diyor ama sır gibi saklıyorlar. Bunların niyeti anayasanın tamamını değiştirmek. Cumhuriyet adı kalacak ama başkenti değişecek. Özerk bölge kabul edilecek. Türklük ibaresi

kaldırılacak. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu da buna destek vererek genel af öneriyor. Bu af normal vatandaşa değil İmralı‘daki bebek katiline haberiniz olsun. Onu oradan çıkarıp meclise sokacaklar" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA