Vali Altıparmak Alanya’Da İnceleme Ve Açılışlarda Bulundu

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Alanya’da ziyaret, inceleme ve açılışlarda bulundu.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Alanya’da ziyaret, inceleme ve açılışlarda bulundu. Jandarma karakolunun açılışını yapan Altıparmak, 1990’lı yıllarda maaş almaya zorlandıklarını hatırlatarak, 2000’li yıllardan itibaren hem özel sektörün, hem de devletin zenginliğinin sonucu olarak bugün polis merkezleri ve jandarma karakollarında hızlı bir gelişme gördüğünü söyledi.

Alanya’da sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla toplantı yapan Vali Altıparmak, daha sonra Sapadere kanyonunu gezdi. Alanya Kaymakamlığı tarafından yaptırılan kanyon içindeki 750 metrelik çelik desteklerle yapılmış ahşap yoldan geçen Vali Altıparmak, “Doğal yapısını bozmadan son derece güzel bir eser ortaya çıkartılmış. Alternatif turizm demeye de gerek yok buna. Bunlar zaten bizim var olan değerlerimiz. Bunları bozmadan ve koruyarak kullanmamız yeterlidir. Bu çerçevede buranın önemli bir yer olacağını fazla ziyaret bulacağını düşünüyorum. Zira Alanya’ya gelen turist sayısını düşündüğümüz zaman burası çok büyük talep görecek. Ayrıca yerli turist içinde iyi bir cazime merkezi olacak. Yeter ki koruyalım ve sahip çıkalım.” dedi.

Daha sonra Demirtaş beldesinde bulunan Selçuklular döneminden kalan Av Köşkü‘nü gezerek incelemelerde bulunan Vali Altıparmak, burayı restore edeceklerine dair söz verdi. Altıparmak, daha sonra Mahmutlar beldesinde yaptırılan jandarma karakolunun hizmet binasını törenle açtı.

Mahmutlar Karakolu’nun açılışı öncesinde konuşan İl Jandarma Alay Komutanı İsmail Ekici, karakolun yapımına geçen yıl Ocak ayında başlandığını söyledi. Ekim ayında da burada hizmet vermeye başladıklarını ifade eden İl Jandarma Alay Komutanı Ekici, geçen yıl aynı zamanda Antalya genelinde dört karakolun yeniden yapıldığını söyledi. Var olan 20 karakolu da yenilediklerini belirten Ekici, “İki tane İlçe Jandarma Komutanlığımızı yeniledik. Bu karakollarımızı ve ilçe Jandarma Komutanlıklarımızın daha üst seviyelerde olması için gayretlerimiz devam ediyor. Mahmutlar Jandarma Karakolumuz da Bayındırlık İl Müdürlüğü‘müzün projelendirerek ihale neticesinde tamamlandı.” şeklinde konuştu.