Mtso İle Kosgeb Arasında Anlaşma İmzalandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Küçük ve Orta Büyüklükdeki İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanılğı (KOSGEB) arasında gerçekleştirilen protokol ile 90 kişiye kurs verilmesi anlaşması yapıldı.

Kaburga Sofrası‘nda düzenlenen protokol imza törenine, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki, MTSO yönetim kurulu ve bazı meclis üyeleri katıldı.

Protokolm imza töreninde konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "KOSGEB ile geçmişte yaptığımız gibi bu denemde de yeni bir kurs için anlaşma imzalıyoruz. İş düşüncesi olup de imkanı olmayan 115 kişiye KOSGEB işbirliği ile eğitim vermiştik. Eğitim alanlar, iki yıl içerisinde kendi işlerini kurdukları takdirde 27 bin TL hibe ve 70 bin TL de faizsiz kredi devlet tarafından verilecektir. Böylece kendi işlerini kurmuş olacaklar. bu kursu tamamlayan birkaç kişi işletme açtı" ifadelerini kullandı.

Yeni bir eğitimin anlaşmasını imzalamak için bir araya geldiklerini söyleyen Erkoç, 90 kişiye daha eğitim verilecek. 4 Nisan‘da yeni kurs başlatacağız. Üç grup halinde eğitim alacaklar"diyerek, bu projeye Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi‘nin de (ABİGEM) proje desteği verdiğini vurguladı.

Kaynak: İHA