Özel Serhat‘In Nevbahar İsimli İngilizce-Türkçe Dergisi Çıktı

Van Valisi Münir Karaloğlu, Özel Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu’nun çıkardığı ‘Nevbahar’ isimli İngilizce-Türkçe tanıtım dergisinin profesyonelce hazırlandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Van Valisi Münir Karaloğlu, Özel Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu’nun çıkardığı ‘Nevbahar’ isimli İngilizce-Türkçe tanıtım dergisinin profesyonelce hazırlandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Özel Serhat Eğitim Kurumları’nın yeni açılan Özel Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu’nun ilk faaliyeti olarak çıkardığı ‘Nevbahar’ isimli İngilizce-Türkçe dergi okuyucularıyla buluştu.

Özel Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya, Özel Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Yılmaz ve Özel Serhat İlköğretim Okulu Müdürü Mahmut Kankılıç, Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret ederek, yeni çıkan dergiyi takdim etti.

Nevbahar Dergisi’ni detaylıca inceleyen Vali Karaloğlu, İngilizce olması sebebiyle de Van’ın tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inandığını belirterek “Profesyonelce hazırlanmış bir dergi. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

NEVBAHAR TANITIM AMAÇLI TÜRKİYE’YE DAĞITILACAK

Editörlüğünü Özgür Karacaoğlan’ın yaptığı, 45 sayfalık derginin içeriği Van’ın tarihi ve turistik ören yerleri, el sanatları İngilizce ve Türkçe anlatılıyor. İlk sayısı 3 bin adet basılan dergi, Türkiye’nin birçok bölgesindeki okullar, Van’daki turizm seyahat acente temsilciliklerine, otellere, sivil toplum kuruluşlarına ve kamu kurumlarına elden ve posta yoluyla ulaştırılacak. Vali Münir Karaloğlu’nun, kızları Elif Meva ve Meralsu’ya verdiği röportajın da yer aldığı derginin önsözünde, Özel Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Yılmaz’ın mesajı yer alıyor.

Sevgi ile öğretilenlerin kalıcı olduğuna inandığını belirten Yılmaz, mesajında, günümüz dünyasında sevginin tüm güzelliklere ulaşmanın ilk adımı olduğunu ifade etti. Yılmaz, şöyle dedi:

"Bu yüzden ona giden yolda çekilen sıkıntılar insana elem vermez. İnsanlığın sadece sevgiyi yaşamak, yaşatmak ve onu miras olarak geleceğe taşımak mecburiyeti vardır. Sevgi öylesine bir iksirdir ki iyileştirmediği hasta, barıştırmadığı insan, eritemediği kalp ve çözemediği bir sorun yoktur. Sevgi dedik ve öyle yola koyulduk. Serhat şehri Van ilimizin ve şampiyonlar okulu Serhat Kolejimizin güzelliklerini sizlerle paylaşmak istedik. Bu gurur verici bülteni Türkiye’ye yayıp her zaman Serhat şehri Van’ımızın gururu olmak istiyoruz. Dergi, kendi alanında bir ilk olma özeliği taşıyor. Özel Serhat Koleji olarak, bir ilke imza atmanın mutluluğu içerisindeyiz.” ifadelerine yer veriyor.