Kütüphaneler Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlanacak

47. Kütüphaneler Haftası bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu kapsamda, Aytül Akal ile Mavisel Yener tarafından hafta anısına ‘Kayıp Kitaplıktaki İskelet‘ adlı armağan bir kitap hazırlandı.

47. Kütüphaneler Haftası bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu kapsamda, Aytül Akal ile Mavisel Yener tarafından hafta anısına ‘Kayıp Kitaplıktaki İskelet‘ adlı armağan bir kitap hazırlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 47.Kütüphaneler Haftası, ‘Antik Çağdan Günümüze Kütüphaneler’ ana temasıyla, 28 Mart–3 Nisan tarihleri arasında kutlanacak.

Açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay‘ın katılımıyla, 28 Mart Pazartesi günü Antikçağ kütüphaneleri arasında önemli bir yeri bulunan Antik Efes Celsus Kütüphanesi‘nde gerçekleştirilecek. Törende, İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestra sanatçılarının oluşturduğu müzik topluluğu İzmir Barok, 20 dakikalık bir dinleti sunacak.

29 Mart Salı günü, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde ‘2010 Yılında Basında Kitap ve Kütüphane’ adlı bir VTR ile ‘Sıra Dışı Okurlar–2’ belgeseli gösterilecek. Ardından gerçekleştirilecek olan panelde sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Fikret Hakan ve Osman Şahin ‘Türk ve Dünya Sinemasında Kütüphaneler’ konusunu ele alacak. Aynı gün, çocuk edebiyatı yazarları Aytül Akal ile Mavisel Yener tarafından 47. Kütüphane Haftası anısına hazırlanan ‘Kayıp Kitaplıktaki İskelet‘ adlı armağan kitabın tanıtımı ve çocuklarla söyleşi gerçekleştirilecek. İzmir Ticaret Odası’nda ‘Kitabın Yolculuğu’ adlı bir serginin açılışı gerçekleştirilecek.

Program kapsamında, 30 Mart Çarşamba günü, İzmir Milli Kütüphane Elhamra Sahnesi’nde ‘Antik Çağdan Günümüze Kütüphaneler’ adlı bir panel gerçekleştirilecek. Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Hüseyin Cevizoğlu’nun yöneteceği panele, Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat İdil, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Yılmaz ile yazar Nezih Başgelen panelist olarak katılacak.

Dostlar Söyleşiyor etkinliği yurt dışından pek çok kütüphaneciyi bir araya getirecek 30 Mart 2011 Çarşamba günü uluslararası konukların da katılımıyla ‘Dostlar Söyleşiyor’ adlı bir etkinlik gerçekleştirilecek. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula’nın yöneteceği etkinlikte, İtalya’dan Kütüphaneler ve Kültür Enstitüleri Genel Müdürü Maurizio Fallace, Yunanistan’dan Atina Kütüphanesi Müdürü Elisavet Spathoulas, Türkiye’den Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal ile yurt dışından gelen kütüphane müdürleri, kütüphanecilik hizmetleri konusunu ele alacak.

1 Nisan 2011 Cuma günü, saat 11.00’de, Goethe Institut İzmir’in ev sahipliğinde Almanya Hamm/Westfalen Şehir Kütüphaneleri Müdürü Dr. Volker Pırsıch tarafından ‘Gizlenmek Zorunda Değiliz: Halk Kütüphanelerinde Halkla İlişkiler’ adlı bir konferans verilecek.

Ayrıca yurt çapında halk kütüphanelerinde çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek ve yazarlar okurlarıyla buluşacak.