Halk Oyunlarında Ankara‘yı Mamak Belediyesi Ekibi Temsil Edecek

Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Ankara İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen halk oyunları yarışmasında iki birincilik, iki tane de üçüncülük elde etti.

19 Mayıs Stadyumu, Yaşar Doğu Spor Salonu‘nda gerçekleşen yarışmada birinci olan Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi İç Anadolu Bölge Halk Oyunları Yarışması‘nda Ankara‘yı temsil edecek. Halk oyunlarının kültürümüzün en büyük zenginliği olduğunu söyleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Akgül, "Halk oyunlarımız diğer kültür miraslarımız gibi önemli değerlerden biridir. Biz bu değerlere sahip çıkmak, yaşatmak ve gelecek nesillere sevdirerek, aktarmak

zorundayız. Mamak Kültür Merkezimiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren halk oyunları ekibimiz bizi, gerek yurt içi, gerekse yurt dışı yarışmalarda en güzel şekilde temsil ediyor. Çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren bu ekibe desteklerimizi elimizden geldiğince sürdüreceğiz" dedi.

Büyükler, gençler, küçükler ve yıldızlar kategorisinde yarışan Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Van, Urfa, Ankara Seymen oyunu ve Trabzon yörelerine ait oyunları ile yarıştı. Büyüklerde Seymenler birincilik elde ederken, gençlerde bayanlar Trabzon yöresine ait oyunları ile yine birincilik elde etti. Miniklerde bayanlar Van yöresine ait oyunları ile üçüncü, gençlerde de bir kez daha Seymenler üçüncülük aldı.

Mamak Kültür Merkezi Konservatuar Bölümü bünyesinde açılan halk oyunları kursunda 200 kişi halk oyunları eğitimi alıyor. Yaşettin Konak ve Sevda Patır yönetiminde eğitim alan kursiyerler, küçük ve büyükler olmak üzere iki kategoride eğitim görüyor. Küçük gruplar cumartesi günü saat 12.00-14.00 arası, büyük gruplar ise Pazar günü saat 10.00-14.00 arası Mamak Kültür Merkezi‘nde çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA