Afyonkarahisar‘Da 2 Bin 300 Yaşlı Ve Özürlü Aylık 570 Tl Maaş Alıyor

Afyonkarahisar’da, 2 bin 300 yaşlı, özürlü ve bakıma muhtaç kişinin maaşa bağlandığı ve bunlara 2010 yılında 14 milyon 500 bin TL ödendiği bildirildi.

Afyonkarahisar’da, 2 bin 300 yaşlı, özürlü ve bakıma muhtaç kişinin maaşa bağlandığı ve bunlara 2010 yılında 14 milyon 500 bin TL ödendiği bildirildi.

Yaşlılar Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Sosyal Hizmetler Müdürü Ceylan ve huzurevinde kalan yaşlılardan oluşan heyet Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

    Ziyarette konuşan Vali Başkanlıoğlu, hükümetin bu dönemde yaşlı ve özürlülere yönelik çok güzel uygulamalar başlattığını bildirdi. Bir zamanlar hayatını yardımsız devam ettiremeyecek düzeyde özürlü ve yaşlılara pek fazla imkân sağlanmadığını aktaran Balkanlıoğlu, bu insanlara o dönemlerde cüzi miktarda yardım yapıldığını söyledi.

    O dönemlerde bu insanların yakınları tarafından da yük gibi görüldüğünü hatırlatan Balkanlıoğlu, “Yaşlı ve özürlülere maalesef bir an önce rahmete kavuşsa da rahatlasak gözüyle bakılıyordu. Her insan bir değil. Ancak günümüzde hayatını yardımsız devam ettiremeyecek düzeyde olan, üçüncü şahısların yardımına ihtiyaç hisseden yaşlılarımıza, özürlülerimize maaş bağlandı. Afyonkarahisar’da 2 bin 300 yaşlı ve özürlümüze aylık 570 TL net maaş veriliyor. Bu insanlarımız maaşlarını Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden alıyor. Özür duruma göre de 200 ile 300 liraya kadar 2022 sayılı yasadan yararlanıyorlar. Böylece bu vatandaşlarımız 700–800 lira maaş alır duruma geldi.” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, böyle olunca bir zamanlar ‘bir an önce rahmete kavuşsa‘ diye bakılan insanların evlerin geçim kaynağı ve temel direği halini geldiğini ifade etti. Balkanlıoğlu, "Dolayısıyla evin başköşesinde, el üstünde tutulan insanlar konumuna geldiler. Bu düzenlemeyi yapanlara teşekkür ediyoruz. Yaşlılarımıza, özürlülerimize sahip çıkacağız. Kaçınılmaz sonumuz yaşlılık olduğuna göre, yaşlılara sahip çıkmak kendimize sahip çıkmak anlamına geliyor.” dedi.

Ziyarette, Afyonkarahisar Huzurevi’nde kalan Şerife Ören (72), kendi elleriyle ördüğü çorabı Vali Balkanlıoğlu’na hediye etti.