Yıldırım Kaymakamlık Binasına Kavuşuyor

Türkiye‘de kendi ilçesi sınırları dışında hizmet veren tek kaymakamlık olan Yıldırım Kaymakamlığı nihayet kendi binasına kavuşuyor. Uzun yıllar Osmangazi ilçesindeki Ahmet Vefik Paşa Tiyatro binasında hizmet veren, ardından eski Eğitim Fakültesi binalarına taşınan Yıldırım Kaymakamlığı, Sinande‘de kendi binasına geçecek.

Projesi Bursa İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 5 bin metrekarelik hükümet konağı binasının ihalesi yapıldı. Yaklaşık 700 bin kişinin yaşadığı Türkiye‘nin 50 vilayetinden daha büyük olan Yıldırım‘a, Bakan Faruk Çelik‘in gayretleri ile nihayet kaymakamlık binası inşa edilmeye başlandı. İl Özel İdaresi tarafından 3 milyon liraya ihale edilen bina 5 katlı ve 5 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak. Bina 200 günde tamamlanacak. Sinandede Mahallesi‘nde Yıldırım Belediyesi‘nin yanında Hazine‘ye ait arsa üzerine inşa edilmeye başlanan kaymakamlık binası bütün birimleri tek çatı altında toplayacak.

Bursa Kent Konseyi Tarihi ve Kültürel Miras Komisyonu üyesi Ali Turan, Türkiye‘nin sayılı büyük ilçelerinden biri olmasına rağmen yıllardır bir kaymakamlık binası olmayan Yıldırım‘ın bu meselesini 2008 yılı Haziran ayında Bursa‘yı ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘a 9 sayfalık rapor ile sunduğunu belirterek, "İsmini Yıldırım Beyazıt Han‘dan alan Yıldırım, 700 yıllık tarihi, yaklaşık 700 bin kişilik nüfusuyla Türkiye‘nin en büyük ilçelerindendir. Bursa‘nın fetih kalesi olan Balabanbey Kalesi başta olmak üzere Emirsultan, Yıldırım, Yeşil camileri ile Yeşil Türbe, Hünkar Köşkü, Yeşil Medresesi, Zeyniler Dergahı, Şabani Dergahı gibi Osmanlı‘dan günümüze şehrin tapusu olan binaları bünyesinde barındıran Yıldırım, merkez ilçe statüsünde olmasına rağmen, bir kaymakamlık binası yoktu. Yıllar evvel bu iş için ayrılan alana Yıldırım‘a yakışır bir kaymakamlık binası inşa edilmeye başlanması bizi sevindiriyor" dedi.

Hükümet konağı inşaatı için 26 Mart Cumartesi günü Devlet Bakanı Faruk Çelik‘in de iştirakiyle temel atma töreni yapılması planlanıyor. Müteahhit firmanın 200 günde teslim edeceği yapının temel hafriyatı ve su basman betonları atıldı.

Kaynak: İHA