Mesut Barzani: Milletin kendi kaderi üzerinde söz sahibi olması için mücadele ediyoruz

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, milletin kendi kaderi üzerinde söz sahibi olması için mücadele verdiklerini söyledi. Mesut Barzani, bölgede yaşanan ölümlü olaylarda düşmanların hayallerinin gerçekleşmesine izin vermedikleri için bölge h



Yurtdışı gezisinden dönen Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Erbil Ulusla arası Havaalanı‘nda bölgede yaşanan protestolu olaylara ilişkin açıklamada bulundu. Barzani, ilk iş olarak siyasi parti temsilcileri, hükümet ve parlamento ile toplanarak iyileştirme yapılması için görüşlerini alacaklarını ve kendilerinden sorunlar ile çözüm önerilerini isteyeceklerini belirtti.
Halkın rahatsızlıkları olduğunu ve kendisinin de bunu çok iyi anladığı ifade eden Barzani, "Gösterilerde şehit olanlar bizim çocuklarımızdır. Bir Kürt evladının dökülen bir damla kanı benim için tüm dünya servetlerinden daha değerlidir. Net söylüyorum; güç kullanarak kendimi kanıtlamak gibi bir derdim yok. Ancak birilerinin halkın rahatsızlıklarını siyasi emellerine alet etmesi kabul edilemez. Yine de hiç kimse de kendisine karşı olanı reddetme hakkına sahip değildir.” şeklinde konuştu.

Barzani, bölgedeki diğer ülkelerle kendilerinin karşılaştırılmasının doğru olmadığını savunarak, "Halkın özgürlüğü için herkesin çalışması gerekiyor. Yolsuzlukla mücadele sadece lafta kalmamalı. Sorunların çözüme kavuşturulması için tüm taraflarla birlikte çalışmalıyız.” dedi.

Bölgenin bağımsızlığı konusundaki bir soruya cevap veren Barzani, bu konunun tüm kongre ve toplantılarda gündeme geldiğini, bunun en doğal hakları olduğunu ifade etti.

Barzani, Avrupa gezisinde NATO barış ödülü almış ve bunun yanı sıra başta Papa olmak üzere bir çok Avrupalı yetkili ile bir araya gelmişti.