Eminağaoğlu, Cihaner ve Kaçmaz'ın dosyaları açılıyor

Yüksek mahkemelere yeni üyelerin atamasını tamamlayan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), bu hafta içinde hakim ve savcıların disiplin dosyalarını görüşecek

Eminağaoğlu, Cihaner ve Kaçmaz'ın dosyaları açılıyor
Yüksek Kurul, bu hafta sonuna kadar yaklaşık 1,5 - 2 yıldır bekleyen ve yüzlerce hâkim ve savcının; terfi, yeniden inceleme, disiplin soruşturması gibi işlemleri sonuçlandıracak. HSYK'nın sonuçlandıracağı disiplin dosyaları arasında Sincan 1. Ceza Mahkemesi" href="https://www.beyazgazete.com/agir-ceza-mahkemesi.html">Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Terör örgütü" dosyası yeniden yerel mahkemeye gönderilen Adana Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner gibi isimler bulunuyor.

İHRAÇ İSTENMİŞTİ

Adalet Bakanlığı müfettişlerince haklarında "Meslekten ihracı" istenen hakim ve savcıların durumları HSYK'nın 2. Dairesi'nde görüşülecek. Müfettişler Osman Kaçmaz ile Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun meslekten ihracını istemişti. Kaçmaz'ın bazı kararları geciktirdiği ve işe gelmediği iddialarına yönelik idari soruşturma sonucunda müfettişler 1 kez meslekten ihracını ve iki kez de görev yerinin değiştirilesini istemişlerdi.

Kamuoyunun Ergenekon davaları hakkında yaptığı konuşmalarla tanıdığı Eminağaoğlu'nun Ergenekon davası ve Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaptığı açıklamalarla Adalet Bakanı ve Müsteşarı ile ilgili değerlendirmelerini gerekçe gösteren müfettişler kesin olarak meslekten ihracını istemişlerdi. Erzincan Ergenekon soruşturması kapsamında "Terör Örgütü üyeliği" iddiasıyla tutuklanan ancak Yargıtay 11. Ceza Mahkemesi tarafından terör örgütü dosyasının fotokopileri üzerinden karar verilerek terör örgütü üyeliği görev suçu kapsamına alındığı iddia edilen eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı (Halen Adana savcısı) İlhan Cihaner için de Adalet Bakanlığı müfettişleri meslekten ihracını istemişlerdi.