“Ulusal Ve Uluslararası Proje Döngüsü Yönetimi” Eğitimi Son Buldu

Palandöken Kaymakamlığı’na bağlı kamu kurumlarında görev yapan personele yönelik hazırlanan “Ulusal ve Uluslararası Proje Döngüsü Yönetimi” eğitimi son buldu.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) desteği ile 7-11 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenen eğitim programı kapsamında, Palandöken Kaymakamlığı’na bağlı kamu kurumlarında görev yapan 30 personele; Kalkınma ajanslarının işleyişi, AB ve Kalkınma Ajansları hibe programları, proje yazma ve yürütme konularında eğitim verildi. Proje Uzmanı Gökhan Önder Karaoğlu tarafından verilen eğitim; Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Palandöken Kaymakamlığı’na bağlı kurumlarda görev yapan kurum müdürleri ve kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirilen sertifika töreni ile son buldu.

Sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kamu kurumlarında proje ekibi kurulacağını ifade eden Kaymakam Esmer, bu proje ekipleri sayesinde Palandöken İlçesinde sürdürülebilir kalkınmaya yönelik önemli projeler yürütmeyi hedeflediklerini belirtti.

Hibe programlarından istifade edebilmek için proje ve projelendirme sürecinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken KUDAKA Genel Sekreteri Altan, bu eğitim programında ilçede görev yapan kamu personellerinin profesyonel anlamda proje hazırlayabilmesi için gerekli teknik bilgilerin aktarıldığını ifade etti.

Kaynak: İHA