Havran Kaymakam‘I Orhan Balcı: Protokol Sıralaması Doğrudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir temasları sırasında protokole uyulmadığı iddiasını gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Bunlar nasıl kaymakam, nasıl vali? Ana muhalefet parti liderinin olduğu yerde kaymakam birinci sırada olur mu?" demişti bunun üzerine Havran Kaymakamı Orhan Balcı ise yaptığı açıklamada “protokol sıralaması doğrudur.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir temasları sırasında protokole uyulmadığı iddiasını gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Bunlar nasıl kaymakam, nasıl vali? Ana muhalefet parti liderinin olduğu yerde kaymakam birinci sırada olur mu?" demişti bunun üzerine Havran Kaymakamı Orhan Balcı ise yaptığı açıklamada “protokol sıralaması doğrudur. Sayın Gürsel Tekin’le polemiğe girmek istemiyorum.”dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma törenleri için Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı Kocaseyit köyündeki etkinliklere katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu törenlerde en son olarak konuşmasını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin burada Seyid Onbaşı’nın kabri başında düzenlenen törende protokol kurallarına uyulmadığını, CHP liderinin konuşmasının en sona bırakıldığını öne sürerek, "Bunlar nasıl kaymakam, nasıl vali? Ana muhalefet parti liderinin olduğu yerde kaymakam birinci sırada olur mu? Niye oluyor? Çünkü bu kaymakamlar, valiler hükümetin kaymakamları, hükümetin valileri" diye konuşmuştu.

Bugün ise Havran Kaymakamı eleştirilere hedef olan Havran Kaymakamı Orhan Balcı eleştirilere cevap olarak şunları söyledi: Sayın Kılıçdaroğlu, Bizim programımıza katıldı. Kendilerine programımıza katıldıkları için çok teşekkür ettik. Resmi olarak ta programa katılacaklarını Balıkesir Milletvekilleri aracılığıyla bize iletti. Valiliğe gönderilen yazı ile de protokol listemizde yer aldı. Törenlerde genellikle protokol da en üst düzeyde olan kişiler son olarak konuşur. Bu genellikle bu olur. Sayın Kılıçdaroğlu’da bir partinin Genel Başkanı olduğu için bizimde üstümüzde olduğundan son olarak konuşma sırasını ona verdik. Zaten Seyit Onbaşı‘nın kabri başında üç buket çiçek vardı. Bunlardan birini yine sayın Kılıçdaroğlu için yaptırmıştık. Öte yandan konuşmalara öncesi Kocaseyit törenlerimize katıldığı için Kılıçdaroğlu’na bir kitap ve bir de Kocaseyit’in resmi olan bir plaket verdik. Burada her hangi yanlışlık yoktur doğru bir protokol uygulamasıdır. "

Balcı, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma törenleri saat 14:30 başlaması gerekirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Havran’daki gezileri ile köy yolunda araçlarının arıza yapması sonucu yaklaşık 45 dakika gecikmesinden dolayı törenleri tam saatinde yapamadık. Ancak sayın Kılıçdaroğlu’nun törenlere katılması bizleri çok memnun etti." diye konuştu.