Devlet Destekli Bakım Merkezleri, Yaşlı Ve Muhtaçların Yükünü Hafifletiyor

Türk Çocuk Nöroloji Vakfı İktisadi İşletmesi ve Tekirdağ İl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürlüğü tarafından Tekirdağ‘ın Çorlu ilçesinde yaptırılan gündüzlü ve yatılı bakım merkezi, Çorlu‘da hizmet vermeye başladı.

Türk Çocuk Nöroloji Vakfı İktisadi İşletmesi ve Tekirdağ İl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürlüğü tarafından Tekirdağ‘ın Çorlu ilçesinde yaptırılan gündüzlü ve yatılı bakım merkezi, Çorlu‘da hizmet vermeye başladı.

    Devlet Destekli Bakım Merkezleri, zihinsel ve fiziksel nörolojik engelli bireylerin erken tanısı tedavileri ve eğitimlerine destek olmak üzere sosyal amaçlı kurulmuş merkezler olarak biliniyor. Bakım Merkezi bünyesinde zihinsel ve ruhsal hastalıkları nedeniyle sosyal ve duygusal yeteneklerini kullanmakta zorlanan 13-90 yaş arası bakıma muhtaç durumda olan mental, Alzheimer, demans ve down sendromlu hastalara yedi gün yirmidört saat kişisel bakım hizmetinin yanı sıra sosyal hayata uyum etkinlikleri, el becerilerine yönelik faaliyet çalışmaları yapılıyor. Kurumda kalmak üzere başvuran maddi durumu yetersiz her hastanın tüm masrafları devlet tarafından karşılanıyor.

    Çorlu Bayıroğlu Bakım Merkezi Mütevelli Heyet Başkanı Jale Bayıroğlu, gündüzlü ve yatılı olarak hizmet veren Trakya‘da tek bakım merkezi olduklarını söyledi. Jale Bayıroğlu bu tür merkezlerin hedefinin ailesi tarafından bakılmakta zorlanılan, hayatta kimsesi kalmamış, bir tas sıcak çorbaya ihtiyacı olup gözü kapıda bekleyen yaşlılar olduğunu söyledi. Bayıroğlu, "Onlar ilerleyen yaşlarının neden olduğu rahatsızlıkların yanı sıra bir de hayatın zor şartları ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Sağlıklı koşullarda yaşamaya ve bakılmaya en fazla onların ihtiyacı var. Bununla birlikte hangi yaş grubunda olursa olsun bu zor şartlara sahip tüm engelli bireylere belki de hiç sahip olmadıkları sakin ve huzurlu bir yaşam sunmaktır. Öncelikli olarak kendi bölgemizde yaşayan ve ihtiyaç sahibi hastalarımıza ulaşmanın yanı sıra Türkiye’nin her köşesinden hasta kabul ediyoruz." dedi.

    Çorlu‘da faaliyet gösteren Bayıroğlu Bakım Merkezi huzurevi formatında 55 yatılı ve 8 gündüzlü olmak üzere 63 kişiye hizmet verecek kapasiteye sahip. Psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşire, anlaşmalı psikiyatri ve doktor, sertifikalı hasta bakıcı, güvenlik personeli, sertifikalı aşçı, idari personel ile 7 gün 24 saat faal.