Bursa‘da Proje Tabanlı Beceri Yarışması Sonuçlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mesleki ve teknik okullar arasında ülke çapında düzenlenen 6. Proje Tabanlı Beceri Yarışması‘nın Bursa Bölge Finali yoğun çekişmeyle sahne oldu.

Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘nde gerçekleştirilen, İstanbul Anadolu Yakası, Bilecik, Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale, Düzce ve Yalova illerinden gelen toplam 35 proje yarıştığı bölge finalleri yapıldı. Vali Yardımcısı Ziya Güler, artan iletişim imkanlarıyla dünyanın giderek küçülen bir köy haline geldiğini ve milletlerin bu gelişen teknoloji çağında bilgiyi en etkin şekilde kullanarak varlıklarını devam ettirebileceklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, dünyada çok hızlı bir gelişimin yaşandığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı‘nın bu gelişime ayak uydurmak için öğretmen ve öğrencilerin plan ve programlı çalışmalarının önemine değinen ifade eden Gülsar, “Milli Eğitim Bakanlığımız da özellikle son yıllarda proje tabanlı beceri yarışmaları ve buna benzer içerikli yarışmalar düzenleyerek çocuklarımızın ufkunu açmış ve çocuklarımız çok sayıda projeler üretmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından 6. Proje Tabanlı Beceri Yarışması Bursa Bölge Finali‘nde dereceye giren proje ekiplerine ödülleri verildi.

Proje tabanlı Beceri Yarışması‘nın Ankara finalleri 4-8 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA