Amasya Teknik Lise Endüstri Meslek Lisesi‘ne Teknoloji Desteği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğiyle hazırlanan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) çerçevesinde Amasya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘ne 500 bin liralık kaynak sağlandı.

Beraberinde İŞ-KUR İl Müdürü Cavit Bayrak ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası ATSO Genel Sekreteri Hasan Cinbaz ile Amasya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘nde incelemelerde bulunan Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, 5 yıl sürmesi planlanan proje çerçevesinde gerekli altyapı oluşturulması amacıyla okula son teknoloji makine ve cihazların alındığını belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Akkurt, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Okuldaki öğrencilerin yanı sıra daha önceden meslek lisesinden mezun olan veya sanayi sektöründe çalışan vatandaşlarımıza 3 boyutlu çizim, mobilya imalatçılığı, oto bakım onarım kursu ve CNC torna operatörlüğü kursları açılmış olup, diğer alanlarda da talep gelmesi halinde kurslar açılacaktır” dedi.

Kurslar sonunda başarılı olan kursiyerlerin Amasya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından belirlenen işyerlerinde istihdam edilebileceklerini anımsatan İŞKUR Amasya İl Müdürü Cavit Bayrak ise, “Kursiyerlere kurs ve staj süresinde İŞKUR tarafından 15 TL ücret ödenecek, ayrıca SGK iş kazası ve meslek hastalığı primleri de karşılanacaktır” diye konuştu.

Amasya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nuh Ayvalı ise proje ile okullarına 15‘in üzerinde son teknoloji makine ve çok sayıda araç gerek kazandırıldığını kaydetti.

Kursların sözleşmesi ise Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ile İŞKUR İl Müdürü Cavit Bayrak ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası ATSO Genel Sekreteri Hasan Cinbaz arasında imzalandı.

Kaynak: İHA