Tatlıses‘in Doktorlarından İyi Haber

Silahlı saldırıya uğrayan sanatçı İbrahim Tatlıses‘in sağlık durumu iyiye gidiyor. Doktorları, yoğun bakımda tedavisi süren ünlü sanatçının kendi başına solunumu sürdürülebilir duruma geldiğini belirterek, cihazdan tamamen ayrıldığını açıkladı.

Tatlıses‘in doktoru Prof. Dr. İlhan Elmacı ve Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, sabah saatlerinde ünlü sanatçının sağlık durumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. Prof.Dr. Elmacı, düne göre daha iyi haberler vereceklerini belirterek, "Sayın İbrahim Tatlıses düne göre hem sistemik bulguları, hem nörolojik bulguları bakımından daha iyi bir durumdadır. Dün gece itibariyle kendi başına solunumu sürdürülebilir duruma geldi ve cihazdan tamamen ayrıldı" dedi. Doktorun bu sözleri,

Tatlıses‘in sevenleri tarafından uzun süre alkışlandı.

İbrahim Tatlıses‘in, verilen komutları aldığını ifade eden Prof.Dr. Elmacı, "Sağ kol ve bacağını uyarılarımızla kaldırıyor. Elimizi sıkıyor, bizimle konuşabiliyor. Bu olumlu bir gelişme. Filmler de daha iyi. Tedavisi yoğun bakımda devam edecek. Hayati tehlikesi geçmiş değil fakat bulunduğumuz nokta daha iyi. Solda problemler devam ediyor. Kendisinden bu tür istekte bulunmuyoruz. Sadece sağın üstüne gidiyoruz. Bu konu onu da strese sokabilir. Bize geldiğinde hayati tehlikesi yüzde 80‘lerdeyken, şimdi

yüzde 10‘larda diyebiliriz. ‘Nasılsın‘ diye sorduğumuzda ‘iyiyim‘ diyor. Solunumunu kendi başına sürdürüyor. Yakaladığımız iyilik halini devam ettirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Doktoru, risk var olduğu sürece ünlü sanatçının yoğun bakımda kalacağını söyledi. Tedavinin uzun bir süreci kapsadığına dikkat çeken Prof.Dr. İlhan Elmacı, "Kafatası kemiklerinin kaynatılma meselesi yaklaşık 2-3 aylık bir proses. Hemen koymayı düşünmüyoruz. İnşallah her şey iyi giderse, birkaç ay sonra kemikler yerine konulabilir" açıklamasında bulundu.

Prof.Dr. Elmacı, ‘Hafıza kaybı olabilir mi?‘ sorusuna, "Bunları konuşmak için erken. Her şey olumlu gidiyor" yanıtını verdi.

Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu ise, "Henüz solunum cihazından yeni ayrıldığı için hayranlarıyla, sevenleriyle buluşması konusunu konuşmak, onu yormamak adına erken. Operasyonları gerçekleştiren hekim sayısı 10‘un üzerinde, 24 saat boyunca izlenmekte" dedi.

Doktorların açıklamasının ardından Tatlıses‘in sevenleri, "Allah sizden razı olsun" diye bağırdı.

Öte yandan doktorlar, aynı saldırıda yaralanan Tatlıses‘in menejeri Buket Çakıcı‘nın sağlık durumunun da iyi olduğunu belirterek, "Buket Hanım gayet iyi. Hiçbir sorunu yok. Tıbben taburcu olabilecek durumda. Ağır bir yaralanma geçirdi. İyileşme süreci olacak. Herhangi bir hayati tehlikesi yok" diye konuştu.

Kaynak: İHA