Kimsesiz İki Yakın Arkadaş Aynı Anda Öldü

Konya‘da, kimsesiz kadınların barındığı Şefkat Evleri‘nde kalan ve yakın arkadaş olan iki yaşlı kadın, birer saat arayla vefat etti.

Olay, dün akşam saatlerinde merkez Karatay ilçesi Erenler Mahallesi Kordonboyu Sokak‘ta bulunan Karatay Belediyesi Şefkat Evleri‘nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 katlı Kaynaşlı Apartmanı‘nın 3. katında oturan Şerife Benliler‘in (60) dairesinde ışıkların yanmasına rağmen uzun süre bir hareketlilik olmadığını komşuları fark etti. Ziline bastıkları yaşlı kadının kapıyı açmaması üzerine güvenlik görevlisine haber verildi. Apartman sakinleri, güvenlik görevlisinde bulunan yedek anahtarla girdikleri

evde Şerife Benliler‘in cansız bedenini buldu. Hayatını kaybeden Benliler‘in ölüm işlemleri sürürken, birinci katta oturan Hasibe Ezer‘inde (74) bir süredir görünmediği fark edildi. Komşular, en yakın arkadaşı ölmesine rağmen dışarıya çıkmayan Hasibe Ezer‘i merak ederek ziline bastı. Kapının açılmaması üzerine durumdan şüphelenerek bu kez de Hasibe Ezer‘in evine girildiğinde, yaşlı kadının cansız bedeniyle karşılaşınca polise ve ambulansa haber verdi. Olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri tarafından

yapılan kontrolde yaşlı kadınların normal ölüm sonucu vefat ettikleri belirlendi. Şevkat Evleri‘ne gelen Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de, her iki yaşlı kadının evinde uzun süre inceleme yaptı.

Olayı haber alınca Şefkat Evlerine gelen Hasibe Ezer‘in yıllar önce ölen eşinin erkek kardeşi Durmuş Ali Ezer, "Komşular Şerife Benliler öldükten sonra yengemin oturduğu evin penceresine vuruyorlar niye dışarı çıkmadı diye. Ondan sonra ses gelmeyince güvenlik görevlisi kapıyı açıyor, bakıyorlar vefat etmiş" dedi.

Komşulardan Sinan Damar, Hasibe Ezer ve Şerife Benliler‘in çok yakın arkadaş olduklarını belirterek, "Her zaman ikisi bir arada olurdu. Birbirleriyle çok yakınlardı. Doktorlar yaptıkları kontrollerde şüpheli bir durumun olmadığını söyledi. Komşu olduğumuz için onları merak ettik. Kendilerinden haber alamayınca evlerine girdik. Eve baktığımızda önce Şerife Benliler‘i, sonra da Hasibe Ezer‘in cansız bedeniyle karşılaştık" şeklinde konuştu.

Bir süredir çeşitli rahatsızlıkları bulunduğu ileri sürülen kadınları cesetleri polisin incelemelerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Kaynak: İHA