İmza Vermeyen Üyeler Hastanelik Edildi

Ordu’da bir TOKİ kooperatifinin gerçekleştirdiği imza toplama çalışmasına katılmayan iki üyeden biri site önünde onlarca tanığın önünde, diğeri ise karakol önünde darp edildi.

Ordu’da bir TOKİ kooperatifinin gerçekleştirdiği imza toplama çalışmasına katılmayan iki üyeden biri site önünde onlarca tanığın önünde, diğeri ise karakol önünde darp edildi.

İddiaya göre, TOKİ, Ordu Memur Kent Konutları’na birkaç hafta önce bir site yöneticisi atadı. Memur Kent Kooperatifi yönetimi ise TOKİ’den site yöneticisini de seçmeyi istedi. TOKİ Genel Merkezi, kooperatif üyelerinden yüzde 51 imza getirilmesi halinde bu isteğinin gerçekleşebileceğini belirtti. Bunun üzerine Memur Kent Kooperatifi yönetimi tarafından imza toplama çalışması başlatıldı.

Memur Kent Kooperatifi üyesi Zekai G., TOKİ Memur Kent 1. Etap konutlarının bulunduğu yere çeşitli işleri için geldi. Burada bir süre imza toplama çalışmasına katılmasını isteyen Rıfat. A ile konuşan Zekai G.’nin yanına aralarında kooperatif başkanı ile deneteme kurulu başkanın da bulunduğu bir grup geldi. Bu grup tarafından Zekai G., burada onlarca tanığın gözleri önünde çeşitli yerlerine vurulmak suretiyle şekilde darp edildi. Yere düştüktün sonra da grup tarafından darp edilen Zekai G.’nin gözü morardı.

Daha sonra güvenlik güçlerine haber veren Zekai G., Uzunisa Jandarma Karakolu’na götürüldü. Buraya Zekai G.’yi görmeye gelen Kasım M. de aynı grup tarafından darp edildi, elbisesi parçalandı. Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Zekai G. ve Kasım M.’ye doktorlar rapor verdi.

Olay anını anlatan Zekai G., “Bazı işler için Memur Kent’e gittim. Burada Rıfat A. ile karşılaştım. Beni TOKİ yönetiminin siteye atadığı yöneticinin değiştirilmesi için ikna etmeye çalıştı. Ben de TOKİ yönetiminin atadığı yöneticinin görevine devam etmesinin daha doğru olacağını söyledim. Bu sırada Memur Kent Kooperatifi başkanının kullandığı ve içerisinde bazı üyelerin bulunduğu bir araç bulunduğumuz yere geldi. Beni B Blok’un altında konuşmaya çağırdılar, kollarıma girerek beni içeriye götürmeye çalıştılar. Ben buna direnince grup tekme tokat ile bana saldırdı. Başıma, böbreklerime, tekme, tokat ve sert cisimler ile yüzlerce darbe aldım. Kabanımla kendimi korumaya çalıştım.” dedi.

Bir süre sonra öldüğünü ya da bayıldığını sandıkları için bırakıldığını ifade eden Zekayi G., “Bu olayın sebebi şudur. Biz daha önce çok sayıda kooperatif üyesi ile birlikte Memur Kent yönetim ve denetim kurulu üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Biz Memur Kent yönetimi hakkında evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve kooperatif kanununa muhalefetten suç duyurusu yaptık. Biz sadece haksız olduklarını düşündüğümüz konuları idari ve adli mercilere bildirdik. 20 Haziran 2010 tarihinde yapılan genel kurul hakkında da usulsüzlükler yapıldığı gerekçesiyle iptal davası açtık. Bütün Ordu Memur Kent Kooperatifi üyelerinin olayları çok iyi tahlil etmesini, yönetim ve denetim kurulunda bulunan şahısları çok iyi tanımalarını istiyorum.” diye konuştu.

Zekayi G.’ye geçmiş olsun demek için karakola girecekken karakolun önünde bulunan kişilerin saldırısına uğradığını aktaran Kasım M., “Bana hep beraber saldırdılar. Bacağımdan ve kolumda yaralar var. Bu saldırıyı yapanlar TOKİ’nin atadığı site yönetimini kabul etmeyip sitedeki yönetimi de ele geçirmek istiyorlar. Üyelerin yatırdığı fındık paraları Fındıkgaz’a ödenmiyor. Bu yüzden yanmayan doğalgazı ‘TOKİ yakmadı’ diyerek TOKİ’yi kötüleyip site yönetimini de ele almak için bu oyunu oynuyorlar. Üyeler de ‘biz TOKİ’den memnunuz’ deyince ellerindeki rantın çıkacağı korkusu ile saldırıya geçiyorlar. Bize saldıran kooperatif yöneticileri saldırı için yanında adam taşıyor.” dedi.

Kasım M., “TOKİ genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda Memur Kent 1. Etap‘a bir site yöneticisi atandı. Memur Kent Kooperatifi’ne ise atanan müdürün değiştirebilmesi için üyelerin yüzde 51 imza toplaması şartı kondu. Memur Kent yönetimi ise üyelere ‘Doğalgazdaki gecikmeyi kaldırmak için site yönetiminin site maliklerine devredilmesi gerekmektedir. Üyelerimizin iki gün içinde B-1 Blok‘a gelerek imza atmasını rica ederiz‘ mesajı gönderildi. Ancak toplanan bu imzalar doğalgaz için değil TOKİ’nin atadığı yönetimi değiştirmek için kullanılmaya çalışılıyor.” iddiasında bulundu.

Olayla ilgili jandarma tarafından soruşturma sürdürülüyor.