Bursa‘Da 176 Kişi Ak Parti‘Den Milletvekili Aday Adayı Oldu

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa’da milletvekili adaylığı için 176 kişinin partilerine müracaatta bulunduğunu açıkladı.

Bursa‘Da 176 Kişi Ak Parti‘Den Milletvekili Aday Adayı Oldu
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa’da milletvekili adaylığı için 176 kişinin partilerine müracaatta bulunduğunu açıkladı. Gösterilen teveccühün kendilerini memnun ettiğini dile getiren Yalçın, "Bursa il başkanlığımıza 124, genel merkezimize de 52 başvuru yapıldı. Aday adaylarının 29’u kadın, 13’ü engelli, 7’si ise 30 yaş altı genç." diye konuştu.

AK Parti’de aday adaylığı sürecinde Bursa İl Başkanlığı’nın adeta dolup taştığını kaydeden Yalçın, şunları söyledi: "Milletvekili aday adaylarımızın yanı sıra onları destekleyenlerin de katıldığı onlarca basın toplantısı düzenledik. Bu bizim için oldukça anlamlı ve gurur verici bir tablo. Yaklaşık 9 yıldır iktidarda bulunan partimize gösterilen bu ilgi bizleri mutlu etti." şeklinde konuştu.

17 Mart 2011 Perşembe günü saat 17.00’de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osman Gazi Salonu’nda aday adaylarının teşkilat ile bir araya geleceğini dile getiren İl Başkanı Sedat Yalçın, şöyle devam etti: "Müracaatların alınmasıyla birlikte sürecin önemli bir bölümü tamamlanmış oldu. Şimdi aday adaylarımızı teşkilatımız ile buluşturacağız. Hemen ardından 20 Mart Pazar günü teşkilat temayül yoklamaları olacak. 3 bin 500 civarında teşkilat mensubu burada oy kullanacak. Partimiz ‘akbis’ adında bir programla seçim sürecini yönetiyor. Burada Genel Başkanımızdan tutun da mahalle temsilcilerimize kadar herkesin kaydı var. Biz de Bursa’dan tüm girişlerimizi yaptık. Burada kaydı olmayan teşkilat üyelerimiz temayül yoklamasında oy kullanamayacaklar. Temayül yoklamasında mevcut aday adaylarımızın mümkün olduğu kadar özgeçmişlerini sunmaya çalışacağız. Mesleki birikimlerini, tanınırlıklarını, sosyal çevrede bilinirliklerini, Bursa’yı temsil yeteneklerini takdim edeceğiz teşkilatlarımıza. Teşkilatlarımız AK Parti’nin temel olarak istediği Türkiye’nin değişim dönüşüm sürecine katkı koyabileceğine inandığı, Türkiye’yi ileri demokrasiye taşıma idealini benimsemiş arkadaşlarımıza bu listede yer vermek için oy kullanacak. Hepsinden önemlisi temiz siyaset konusunda hassasiyeti olan arkadaşlarımıza bu konuda öncelik verilecek."

"BAĞIŞ YAPMAK İSTEMEYEN YAPMADI"

Bir gazetecinin sorusu üzerine milletvekili aday adaylarından alınan bağışlarla ilgili de açıklama yapan İl Başkanı Sedat Yalçın, aday adaylarının tanıtımının da yapılacağı seçim sürecine onların da katkı koymasını istediklerini belirterek, "Ama bağış yapmak istemeyenden ya da bağış yapamayacak durumda olanlardan zorla para da alınmadı. Bunu bilmenizi isterim.” dedi.

Mevcut milletvekillerinden 9’unun aday adaylığı başvurusu yaptığını sadece Ali Kul’un yeniden milletvekili olmak için başvuruda bulunmadığını dile getiren Yalçın, şunları söyledi: "Sayın Ali Kul da toplantımıza katılacaktı. Ancak rahatsızlığı nedeniyle burada bulunamadı. Sizlere neden aday adayı olmadığı konusunda bilgi vermemi istedi. Sayın Kul, AK Parti’de milletvekili olarak görev yaptığı süre boyunca Bursa’yı Meclis’te en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını ancak gençlerin önünü açmak istediği için yeniden aday adayı olmadığını söyledi. Daha enerjik, daha heyecanlı yeni isimleri Meclis’te görmenin kendisini mutlu edeceğini belirtti. Siyasette çok sık karşılaşacağımız bir tablo değil. Biz de kendisine başarılar diliyoruz ve bugüne kadar AK Parti’ye sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz."