Avukatı, Perinçek‘İn Koğuşunu Lağım Suyu Bastığını İddia Etti

İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Avukat Hasan Basri Özbey, tutuklu sanık İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte koğuşları değiştirilen bazı Ergenekon sanıklarının koğuşlarını lağım suyu bastığını iddia etti.

İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Avukat Hasan Basri Özbey, tutuklu sanık İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte koğuşları değiştirilen bazı Ergenekon sanıklarının koğuşlarını lağım suyu bastığını iddia etti. Avukat Hasan Basri Özbey, Silivri L Tipi 4 No’lu Cezaevi Müdürlüğü’ne dilekçe vererek, müvekkili Doğu Perinçek‘in hücre ve tuvaletlerini lağım suyunun bastığını belirterek koğuşunun değiştirilmesini istedi.

Eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ve İP MYK üyesi Nusret Senem’le kaldığı koğuştan alınarak tek kişilik koğuşa konulan Perinçek, avukatları aracılığıyla cezaevi müdürlüğüne verdiği dilekçesinde şu bilgilere yer verdi: “13 Mart 2011’de banyodan sonra saat 16.00’ı izleyen saatlerde tuvaletlerin ve duşların giderleri taştı. Hücre tuvaletlerimizi lağım suları bastı. Atık su giderlerini açmak için su pompalanması üzerine yeniden taşmalar oldu. Atık su ve tuvaletler hala tıkalı açılmadı. Bizi kanunları çiğneyerek, ceza uygulaması için yapılmış hücrelere koydunuz. Şimdi de lağım suları içinde tutuyorsunuz. Kanunsuz hücre zulmüne derhal son vermenizi ve koğuşlara naklimizi talep ediyorum.”

Avukat Hasan Basri Özbey de, "Doğu Perinçek ve bazı yurtseverler kanuna aykırı olarak hücreye atılmış, tecrit uygulaması yapılmaktadır." iddiasında bulundu. Özbay, sorunun bir an önce giderilmesi için Adalet Bakanlığı‘na bu akşama kadar süre verdiklerini söyledi. Avukat Özbay, cezaevi yönetimine dilekçe verdiklerini ancak dilekçesinin savcılık kanalıyla gönderilmesi gerektiği belirtilerek alınmadığını savundu.