Bartın Milletvekili Tunç: Dünyaya Eğitim Ve Yatırım İhracatı Yapan Ülkemizle Gurur Duyuyor

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Etyopya’daki Türk okullarına ziyareti esnasında, İstiklal Marşı okunurken gururlanıp duygulandığını söyledi.

Bartın Milletvekili Tunç: Dünyaya Eğitim Ve Yatırım İhracatı Yapan Ülkemizle Gurur Duyuyor
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Etyopya’daki Türk okullarına ziyareti esnasında, İstiklal Marşı okunurken gururlanıp duygulandığını söyledi.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’la birlikte Etiyopya ve Tanzanya’ya giden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 4 günlük programın ardından yurda döndü.

Tunç, Etiyopya ve Tanzanya ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Türk iş adamlarının dünyanın en ücra yerlerinde nasıl büyük başarılara imza attığını, bir Türk iş adamının Afrika’nın en büyük fabrikasını kurduğunu görmek, Türk okullarında değişik milletlerin çocuklarının dilinden İstiklal Marşımızı dinlemek insanın tüylerini diken diken ediyor, dünyaya eğitim ve yatırım ihraç eden ülkemiz ve insanımızla gurur duyuyoruz.” dedi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON)’nun birlikte organize ettiği, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, ihracatçı birlikleri başkanları, Dış Ticaret ve Hazine Müsteşarlığı’ndan üst düzey bürokratlar ve işadamlarının yer aldığı Etyopya ve Tanzanya programı sona erdi.

Etiyopya ve Tanzanya gezisi hakkında bilgi veren AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Etiyopya Sanayi ve Ticaret Bakanı tarafından karşılandıklarını, başkent Addis Ababa’da Etiyopya-Türk İşadamları Forumu‘na katıldıklarını, Etiyopya Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanları ziyaret ederek ikili görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Tunç, Afrika‘nın en büyük tekstil fabrikası olma özelliğini taşıyan 120 bin metrekare alana kurulu, 4 bin 500 kişiye istihdam sağlayan Türk firması AYKA‘nın Addis Ababa‘daki tekstil fabrikasının ek tesisinin temelini attıklarını da söyledi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve beraberindeki heyetle, Addis Ababa‘daki Türk okulu Necaşi Etyopya-Türk Koleji’ni ziyaret ettiklerini ifade eden Tunç, 23 ayrı milletten öğrencinin öğrenim gördüğü okulda, yabancı uyruklu öğrencilerin hazırladıkları Türk folklor oyunlarını seyredip, Türkçe şarkıları ve şiirleri dinledikten sonra gezdikleri Türk okulundaki öğrencilere şapka ve çanta dağıttıklarını belirtti.

Etiyopya ziyaretinin ardından programın üçüncü gününde Tanzanya’ya geçtiklerini belirten Tunç, Tanzanya-Türk İşadamları Forumu‘na katıldıklarını, Tanzanya Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanları ziyaret ederek ikili görüşmeler yaptıktan sonra Tanzanya ile Türkiye arasında yatırım anlaşması imza töreni gerçekleştirdiklerini söyledi. Milletvekili Tunç, şöyle dedi:

"Ankara’ya çakılıp kalmayan, ihracatı 35 milyar dolardan 130 milyar dolara çıkaran AK Parti hükümetinin dış ticaretten sorumlu olan bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın, diğer ülkelere olduğu gibi bu kez de bir uçak dolusu iş adamını Etiyopya ve Tanzanya’ya götürerek, yabancı yatırımcılarla iş bağlantısı yapmalarını sağladı."

Milletvekili Yılmaz Tunç, Türk heyetine, gittikleri yerlerde üst düzeyde teşekkür edildiğini sözlerine ekledi.