Bakan Yıldız: ‘Bidon Kafalı‘ Diye Halkı Küçümseyenler Kaybetti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ‘bidon kafalı‘, ‘göbeğini kaşıyan‘ ‘benim oyum çobanın oyuyla bir mi olacak‘ diyerek vatandaşları küçümseyenlerin hep kaybettiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ‘bidon kafalı‘, ‘göbeğini kaşıyan‘ ‘benim oyum çobanın oyuyla bir mi olacak‘ diyerek vatandaşları küçümseyenlerin hep kaybettiğini söyledi.

    Yıldız, Kahramanmaraş’ta partisi tarafından düzenlenen ‘Türkiye Buluşmaları’ konulu konferansa katıldı. Partililer, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta konuşan Bakan Yıldız, Türkiye’de yakın siyasi tarihte çok önemli gelişmeler ve değişmeler olduğuna dikkat çekti. Bunun AK Parti ile beraber doğduğunun altını çizen Yıldız, “Ondan daha önce tabi ki ülkemize hizmet etmek isteyen çok sayıda milletvekili siyasi tarihimizden gelip geçti. Ama sayın başbakanımızın ortaya koyduğu hedeflerle ve önümüze konan vizyonla beraber çok ciddi gelişmeler oldu.” dedi.

        HİÇBİR SEKTÖRÜN BÜYÜKLÜĞÜ İSTİKRARIN ÖNÜNE GEÇEMEZ

    İş adamlarını desteklediklerini kaydeden Yıldız, şöyle devam etti: “İstihdam oluşturan, katma değer oluşturan, AK Parti’ye oy veren veya vermeyen bütün iş adamlarımızı destekliyoruz. Ama AK Parti’yle bu istikrar oldu. Eğer siyasi istikrar olmazsa, hiçbir şekilde ne iş adamları, ne işçimiz, ne memurumuz, ileriye dönük ümit besleyemez. Hiçbir sektörün büyüklüğü de siyasi istikrarın önüne geçemez.”

        Hangi eğitim seviyesinde olursa olsun vatandaşların sağduyusuna, sezgilerine, basiretine ve ferasetine güvendiklerine dikkat çeken Bakan Yıldız, şunları söyledi: “Eğer doğru bir şeyler ortaya koyuyorsanız mutlaka bunların algılandığını, doğru şeyler yaptıkça güçlendiğinizi, güçlendikçe daha çok doğru yapma kabiliyetine ulaştığımızı gördük. O yüzden bizim yanlış yapmaya tahammülümüz yok. Vatandaşımıza ‘bidon kafalı‘ diyenler, ‘göbeğini kaşıyan‘ diye ithamda bulunanlar, ‘benim oyum çobanın oyuyla bir mi olacak‘ diyenlerin her birinin zamanla kaybettiğini gördük. O hakaretlerin, küçümsemelerin kendilerine yol, su olarak değil; ancak zarar olarak döndüğünü gördüler. Şimdi bir kısım muhalefetteki empati kurmaların çok geç olduğunu vatandaşımız zaten biliyor. Empatik, sempatik davranışlarla bu işin olmayacağını, canı gönülden davrananların ancak kazandığını, ülkede taş üstüne taş koyanların, bir tuğla üstüne tuğla koyanların ancak kazanacağını vatandaşlarımız onlara hissettirdi.”

        ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

        Üretmeye devam edeceklerini anlatan Yıldız, Türkiye’nin 2023’de en az 1 trilyon dolar civarında dış ticaret hacmi, 500 milyar dolar ihracat, 2 trilyon dolar civarında gayri safi yurt içi hasıla olmasını beklediklerini belirtti. Taner Yıldız, “Nasıl 8 yıl içerisinde 3 katına çıkmışsak, 12 yıl içerisinde de inşallah yine 3 kartına çıkmış olacağız. Ve dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

        AFŞİN’DE ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

        Konuşmasında, Afşin Elbistan Termik Santrali’nde yaşanan göçüğe de değinen Yıldız, “Orada sıra dışı bir hadise oluştu. Türkiye kömür yataklarının linyit yataklarının yaklaşık yüzde 42‘si Afşin Elbistan havzasında. Öncelikçe işçi sağlığı ver iş güvenli noktasında tedbirlerimiz olmasına rağmen birçok istemediğimiz konu orada oluştu. Oradan hepimiz üzüntü duyduk. Hem Çalışma Bakanlığımız, hem de bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalar tamamlandı. O çukurda çok ciddi bir su miktarı oluştu. Onun sondajlarla boşaltılmasından sonra yine sağlıklı bir şekilde arama faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

        Konferansa, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Veysi Kaynak, Cafer Tatlıbal, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili katıldı.