Rektör Önce‘den Pazarlarlı Hemşerilerine Veda Ziyareti

Görev süresi dolan ve yasa gereği tekrar rektör olamayan Prof. Dr. Güner Önce, Pazarlar İlçesine gelerek Meslek Yüksekokulunda okul idaresi, akademisyenlerle Cumhuriyet Meydanında ise İlçe halkıyla bir araya geldi.

Meslek Yüksekokulu’na gelerek Meslek Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Bahar Çelik’in Makam odasında Pazarlar İlçesi protokolü ile görüşen Rektör Önce, daha sonra Meslek Yüksekokulunda incelemelerde bulundu ve görevlilerden brifing aldı.

Pazarlar ziyaretinde Rektör Güner Önce’ye Meslek Yüksek Okulları Müdürleri eşlik etti. Rektör Önce Meslek Yüksek Okulu Öğrencileriyle de görüştü.

Pazarlar Meslek Yüksekokul Müdürü Bahar Çelik ise Rektör Önce’ye Pazarlar Meslek Yüksekokuluna verdiği katkılardan ve Pazarlar’a düzenlediği veda ziyareti dolayısıyla teşekkürlerini sundu.

Pazarlar Meslek Yüksekokulundaki incelemelerini tamamlayan Rektör Prof. Dr. Güner Önce, Cumhuriyet Meydanındaki öğretmenevi bahçesinde toplanan ilçe halkıyla görüştü. Cumhuriyet Meydanında Rektör Güner Önce için veda programı düzenleyen Pazarlarlılar rektörün görevinin sona ermesine çok üzüldüklerini belirttiler.

Programda konuşan Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, “İlçemizin refah seviyesine ulaşması için ilk adımları atan, İlçemizi üniversite şehri olması konusunda bizlere destek veren sayın rektörümüze ilçe halkı adına sonsuz teşekkür ederim. Sayın hocamın rektörlük süresi sona eriyor ama gönüllerimizin rektörü olmaya devam edecektir. Kendisine bundan sonraki yaşamında ömür boyu mutluluklar dilerim. Pazarlar halkı sizi unutmayacaktır. Sizde Pazarlar halkını unutmayınız” diye konuştu.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, ilçe halkı adına Rektör Güner Önce’ye Şükran plaketi sundu.

Rektör Prof. Dr. Güner Önce, burada yaptığı konuşmasında emekliliğini isteyerek ailesinin de bulunduğu İzmir’e yerleşeceğini söyledi. 8 yıldır rektörlük görevini devam ettirdiğini kaydeden Önce, 22 Mart tarihinde görevinin son bulacağını kaydetti. Güner Önce, “Pazarlarlı hemşerimle vedalaşmak istedim. Bende bir Pazarlarlı olarak karşınızdayım. Pazarlar Meslek Yüksekokulunu üç bölümle yeniden açtık ve 175 öğrenci ile eğitime devam ediyor. Önümüzdeki yıl yeni üç bölüm daha açıyoruz. İlçenin alt yapısına göre programlar seçiyoruz. Biraz önce kampusu gezdik ve orada arkadaşlarıma burasını 5-10 yıl sonra tanıyamayacaksınız dedim. Pazarlar Meslek Yüksekokulu yeri itibariyle gelişmeye müsait bir alanda kuruldu. Bizler kalkınmanın tabandan oluşacağını inanıyoruz. Bunun için ilçelere ayrı bir önem veriyoruz. İlçelerdeki Meslek Yüksek Okul açılmasına en son Pazarlar katıldı ama her şeyin iyi olacağı kanaatindeyim. Yeni açılan bölümler ile okulun öğrenci sayısı artacaktır. Sayın Başkanım duygu yüklü bir konuşma yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA