En Fazla İlave Şeker Kotası Kırşehir’E Verildi

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir Şeker Fabrikası’na 75 bin ton ilave kota verildiğini ve şeker pancarı kotasından en fazla pay alan fabrika olduğunu söyledi.

Türk-Şeker Genel Müdürü Mehmet Azmi Aksu ile yapılan görüşme ve ziyaretler sonucunda, Kırşehir Şeker Fabrikası’na 75 bin ton ilave kota verildiğini belirten AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, “Bu sonuca göre Kırşehir Şeker Fabrikası, kendi grubu içerisindeki şeker fabrikaları arasında ikinci kez dağıtılan şeker pancarı kotasından en fazla pay alan fabrika oldu” dedi. Arslan, “Ekstra kota dağıtımına başlayan genel müdürlük, 435 bin ton olan mevcut kotaya 75 bin ton daha ilave ederek, 510 bin tona yükseltti. Kırşehir çiftçisinin gözbebeği ve tarımın belkemiği Kırşehir Şeker Fabrikası, geçen yıl 30 bin tonluk ilave kotayla beraber, 490 bin ton kota dağıtımı yapmıştı. Bu yıl ise görüşmeler neticesinde ikinci kez dağıtımı yapılan kotalardan, Kırşehir Şeker Fabrikası’nın da içinde bulunduğu 6’lı grup içerisinde Kırşehir’e 75 bin ton verildi” şeklinde konuştu. Diğer şeker fabrikalarına da dağıtım yapıldığını kaydeden Arslan, Yozgat’a 50 bin ton, Turhal’a 30 bin ton, Çorum’a 60 bin ton ilave kota verildiğini söylerken, Kastamonu’ya ise hiç verilmediğini kaydetti.

Böylece, 75 bin ton ile Kırşehir Şeker Fabrikası’nın bu yıl en fazla oranda kota alan fabrika olduğunu hatırlatan Arslan, “Fabrikada geçen yıl yaşanan sıkıntıların bir daha yaşanmaması için gerekli modernizasyonun ve teknolojik yenilenmenin takipçisi olacağız. Dağıtılan kotanın tüm pancar üreticisi çiftçilerine hayırlı olmasını diliyor, tüm Kırşehirlilere saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA