Adü Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu Yeni Bir Ab Projesine Daha Ev Sahipliği

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme - Erasmus Yoğun Programlar kapsamında, Litvanya Ulusal Ajansı kararıyla Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ve Litvanya Klaipeda Business School koordinatörlüğünde, “Improvement Entrepreneural Skills in a Multicultural Environment” isimli proje düzenlenecek.

Çok kültürlü bir ortamda, girişimcilik becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Proje, 13- 26 Mart 2011 tarihleri arasında Kuşadası / Pine Bay Hotel’de gerçekleştirilecek.

Geçen yıl Litvanya’da düzenlenen, ADÜ öğrencileri tarafından Türk Hava Yolları’nın tanıtıldığı projede bu yıl ‘otel yatırımı ve işletmeciliği’ konusu işlenecek. Bu yılki bütçesi 40 bin avro olan projeye ADÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun yanı sıra, Litvanya/ Klaipeda Business School – Çek Cumhuriyeti / Mendelova University – Belçika / Kempen Katholike University – Finlandiya/ Turku University of Applied Sciences ve ABD / Oklahoma State University’den 45 Öğrenci ve 12 Öğretim Üyesi katılacak.

Projeye aynı zamanda İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Türk Hava Yolları İzmir Bölge Müdürlüğü, Rixos Hotels ve Pine Bay Hotel’den öğretim üyeleri ve sektör temsilcileri de katılacağı bildirildi.

Kaynak: İHA