2010'un en çok konuşulan kadınları

İşte, 2010 yılında Türkiye'nin kendinden en çok bahsettiren kadınları!

2010'un en çok konuşulan kadınları
Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından hazırlanan medya raporu, eğlence, siyaset, iş dünyası, spor ve medya dünyasının en popüler kadınlarını ortaya koydu.

MTM Medya Takip Merkezi, Türkiye’nin çeşitli alanlarında, başarılı çalışmaları veya sansasyonel hayatları nedeniyle öne çıkan ünlü kadınları mercek altına aldı. MTM’nin, 2010 yılı boyunca 1800’ü aşkın gazete ve dergide yayınlanan her haberi tek tek inceleme yöntemiyle hazırladığı rapor, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Rapor sonuçlarına göre, kadının en çok yer bulduğu sayfalar yaşam ve magazin alanlarında olurken, başarı hikayelerine ilgi ise çok daha düşük oldu.

İşte araştırmadan dikkat çeken detaylar;

Medya, en çok eğlence sektöründeki kadınlara yer veriyor. Ünlü kadınların bir kısmı başarılarıyla gündeme gelirken, büyük bir kısmı ise özel hayatları ile haber oluyor.
Siyaset dünyasının kadın yüzleri, medyadan pek yüz bulmuyor. Kadın milletvekilleri arasında en çok öne çıkanlar ise Nimet Çubukçu ve Selma Aliye Kavaf.
İş dünyası da erkeklerin hakimiyetinde. İş dünyasının sesleri duyulan başarılı kadınları ise TÜSİAD başkanlığı nedeniyle Ümit Boyner ve Güler Sabancı.
Kadının en zayıf kaldığı alan “spor”. Medyada, en çok yer bulan kadın sporcu Elvan Abeylegesse ve İpek Şenoğlu.

Medya sektöründe öne çıkan kadınlar başarıları kadar özel hayatları ile de ilgi konusu oluyorlar. Medya dünyasının en medyatik kadınları Saba Tümer ve Nazlı Ilıcak.

TÜRKİYE’NİN EN POPÜLER KADIN SANATÇISI SEZEN AKSU

Kimi sanat hayatındaki başarıları, kimi özel hayatıyla gazete ve dergi sayfalarını süslüyor. MTM Medya Takip Merkezi, eğlence ve magazin dünyasının en popüler kadınlarını belirledi. 1800’ü aşkın gazete ve dergide, 2010 yılında yayınlanan tüm haberleri inceleyerek raporlayan MTM’nin raporuna göre, Türkiye’nin en popüler kadını, 5 bin 50 haber/yazı ile yansıma bulan başarılı sanatçı Sezen Aksu oldu.

Sezen Aksu’yu ikinci sırada, 4 bin 716 haber/yazı ile ilerleyen yaşına rağmen yüksek sahne performansıyla adından söz ettiren gazete.com/ajda-pekkan.html">Ajda Pekkan takip etti. Medyanın yakın markajında olan diğer ünlü kadınlar sırasıyla gazete.com/demet-akalin.html">Demet Akalın, Hülya Avşar ve Beren Saat oldu.

SİYASET ARENASININ EN POPÜLER KADINI NİMET ÇUBUKÇU

Erkek egemenliği altındaki siyaset arenası, mecliste görev alan kadın milletvekili sayısının artmasıyla beraber, kadının sesinin yükselmeye başladığı alanlardan biri oldu. MTM Medya Takip Merkezi, kadın milletvekillerini mercek altına alarak, basının bu isimlere ne kadar ilgi gösterdiğini ortaya koydu. 2010 yılının bütününde, gazete ve dergilerde yayınlanan haber ve yazıların incelenmesi yoluyla hazırlanan rapora göre, Türkiye’nin en popüler kadın milletvekili, 7 bin 458 haber/yazı ile basında yer bulan Milli gazete.com/egitim.html">Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu oldu.

Türkiye’nin sesini en çok duyuran ikinci kadın siyasetçisi, 3 bin 718 haber/yazı ile basında yansıma bulan gazete.com/devlet.html">Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf oldu. DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, siyaset arenasının en popüler üçüncü ismi olurken, onu Gülten Kışanak, Canan Arıtman, Şükran Güldal Mumcu, Bengi Yıldız, Nesrin Baytok, Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata takip etti.