Tacikistan Turizm Sıralamasında 118. Sırada

Merkezi Cenevre’de bulunan Dünya Ekonomi Forumu tarafından hazırlanan 2011 seyahat ve turizm sektöründe rekabat raporu açıklandı.

Merkezi Cenevre’de bulunan Dünya Ekonomi Forumu tarafından hazırlanan 2011 seyahat ve turizm sektöründe rekabat raporu açıklandı. Tacikistan, rapora göre seyahat ve turizm sektöründeki rekabet sıralamasında 118. sırada bulunuyor. Tacikistan’da 65 turizm şirketi faaliyet gösteriyor. 2010 yılında Tacikistan Spor, Gençlik ve Turizm Komitesi tarafından 30’un üzerinde yeni şirket tescil edildi.

2011 Küresel Seyahat ve Turizm Rekabet Raporuna göre Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri arasında ilk sırada Rusya yer alıyor. Rusya, genel sıralamada ise 59. Listede; Azerbaycan 83, Ukrayna 85, Kazakistan 93, Moldova 99 ve Kırgızistan 107. sırada yer aldı.

Listenin en üstünde ise İsviçre bulunuyor. İsviçre’yi Almanya ve Fransa izlerken, Avusturya, İsveç, ABD, İngiltere, İspanya,Kanada ve Singapur ilk 10 ülke arasında girmeyi başardı. Raporda, 139 dünya ülkesinin turizm sektörü için cazip hale gelebilmesinin olanakları üzerinde duruldu. Rapor, Uluslararası Havacılık Federasyonu, Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi ve Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün katkılarıyla hazırlandı.