Samsunspor‘da Yönetim Ve Taraftar El Ele

Yol-İş Sendikası Samsun 2. Nolu Şube Başkanı İbrahim Uzun‘un düzenlediği birlik ve beraberlik yemeğinde Samsunspor yönetim ve taraftarlarını bir araya getirdi.

Samsun İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri‘nde düzenlenen yemeğe Vali Yardımcısı Hasan Özhan, emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Yol-İş Sendikası Samsun 2. Nolu Şube Başkanı İbrahim Uzun, amatör spor kulüp başkanları ve Samsunspor taraftar grupları temsilcileri katıldı.

Samsunspor‘un sezona başlarken hedefinin şampiyonluk olmadığını belirten Kulüp Başkanı Erkut Tutu, "Sezona başlarken hedefimiz bu sene Samsunspor‘u iyi bir yapıya kavuşturmak, futbolcusuna borcunu ödeyen, sorun yaşamayan ama geçen seneki sıkıntıları çekmeyecek, en azından Play-Off hedefleyecek bir takım oluşturmaktı. Temiz kalpli olursanız bazı şeyler o kadar güzel sonuçlanıyor ki, ilk yarı bittiği zaman Samsunspor liderin 1 puan gerisinde, 2. sırada. Artık hedefler değişmeye başladı. Bizim hedefimiz bu değildi kesinlikle. Bizim hedefimiz tabii ki Samsunspor‘un şampiyon olması, lige çıkmasıydı ama ayaklarını basa basa çıkmasını istiyorduk. Biz Samsunspor‘u artık borçlandırmak istemiyorduk. 28 milyon lira borçla aldığımız kulübün borcunu 22 milyon 700 bin lira civarında düşürdük. Bunun 17 milyonu Maliye‘ye, 2 milyon 500 bin lirası SGK‘ya olmak üzere geri kalan kısmı şahıslara olan borcumuzdu" dedi.

Süper Lig‘e çıkma şansının çok yüksek olduğunu ifade eden Erkut Tutu, "Devre arasında takıma takviyeler yaptık. Demek ki, Samsunspor bu sene mevcut yapı itibariyle şampiyon olabilecek bir güce gelmişti. Samsunspor dışarıda buradakinden daha farklı, güzel ve başarılı görünüyor. Samsunspor‘un başarılı olması sadece futbolda kazanılan başarıyla kıyaslanmaması gerektiğini düşünüyorum. Artık bizim taraftarımız Samsunspor‘un önünde gidiyor. Samsunspor Süper Lig‘e çıkmak için gayret gösteriyor ama bizim taraftarımız Samsunspor‘dan önce Süper Lig‘e çıktı. Müthiş bir sevgi gösterisinde bulunuyor ve destekliyorlar. Futbolda bir gerçek var, bazen başarısızlıklarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bu teknik kadroya, bu futbolculara güvenmek zorundayız. Sene sonuna kadar bu arkadaşlarımızı destekleyeceğiz. 10 tane maçımız var, bu maçların 6 tanesini kazandığımızda lige çıkma şansımız çok yüksek. İyi bir başarı yakaladık, çok iyi bir yere geldi. Bu takıma sahip çıkalım" diye konuştu.

En rahat futbol seyredilecek maçın Samsunspor maçları olduğunu belirten Vali Yardımcısı Hasan Özhan, "Öyle bir hale geldik ki, bir omuzlamayla hedefi yakalayacak hale geldik. Bu sene lig önceki yıllara göre biraz daha karışık. Ben İl Spor Güvenlik Kurulu‘nun başkanıyım. Geçen sene hiç hak etmediği şekilde Samsunspor sanki şiddetle anılır hale geldi. Hiç kabahatimizin olmadığı küçük olaylar ulusal basında manşetlere taşındı.Öyle bir hale geldi ki, Samsunspor ile şiddet yan yana gelir hale geldi. Gerek kulüp yöneticileri gerek Spor Güvenlik Kurulu‘nun yaptığı toplantılardan sonra taraftar gruplarında en küçük bir taşkınlık olmaz hale geldi. Bugün en rahat futbol maçı seyredilecek yer Samsunspor maçlarıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA