Chp‘Li Çetin, Taciz İddialarını Değerlendirdi: Gündem Kaydırmak Amacıyla Yapıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal‘ın kendisini taciz ettiği iddiasıyla CHP‘yi karıştıran İklim Bayraktar ile ilgili, "Onların bir oyalamaca olduğu, suni bir takım girişimler sonucunda halkın yorumunu, dikkatini bir yöne çekme, gündem kaydırmak amacıyla bilerek uygulanan politikalar olduğunu ne yazık ki göremiyoruz." diye konuştu..

Chp‘Li Çetin, Taciz İddialarını Değerlendirdi: Gündem Kaydırmak Amacıyla Yapıldı
CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal‘ın kendisini taciz ettiği iddiasıyla CHP‘yi karıştıran İklim Bayraktar ile ilgili, "Onların bir oyalamaca olduğu, suni bir takım girişimler sonucunda halkın yorumunu, dikkatini bir yöne çekme, gündem kaydırmak amacıyla bilerek uygulanan politikalar olduğunu ne yazık ki göremiyoruz." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, 19 Martta Gebze’de ‘Taşeronlaşmaya hayır’ mitingine destek almak Kocaeli’deki Sivil Toplum Kuruluşları(STK) ile Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) toplantı salonunda biraraya geldi.

Çetin, toplantı salonuna girmeden önce bazı basın mensuplarının CHP’yi karıştıran Oda TV Muhabiri İklim Bayraktar ile ilgili soru sorulmasına tepki gösterdi. Muhabirlerin işsizlikle ilgili soru soracaklarını beklerken, İklim Bayraktarla ilgili soruyla karşılatığını dile getiren Çetin, "Bizde böyle bir dönemde Türkiye’nin sorunlarını gündeme getirerek, her ne kadar basında medyadaki arkadaşlarımız bize soru soracak derken, az önce işsizlikle, taşeronlukla ilgili soru soracaklarını zannettim. Kapı önünde İklim Bayraktar isimli kızı soruyorlar. Yani böyle sanal gündem oluşturarak Türkiye’nin ana sorunlarında uzaklaştırma çabaları ne yazık ki, halkımız tarafından da yeniliyor. Onların bir oyalamaca olduğu, suni bir takım girişimler sonucunda halkın yorumunu, dikkatini bir yöne çekme, gündem kaydırmak amacı ile bilerek uygulanan bir politikalar olduğunu ne yazık ki göremiyoruz.” diye konuştu.

Başbakan’ın Kore’ye hareket etmeden önce ‘Başkanlık sistemini tartışın’ dediğini ifade eden Çetin, “Geçtiğimiz ay Başbakan Kore’ye gidiyordu. Kore’ye giderken dedi ki, ‘Ben Kore’ye gidiyorum. Siz başkanlık sistemini bir tartışın.’ Birkaç gün Başkanlık sistemi vardı gündemde. Üç gün falan sürdü. Başbakan döndükten sonra o gündemden düştü.” dedi. Bayraktar’ın da bu şekilde ülke gündemini belirlediğini kaydetti.

AK PARTİ YAPILMAMIŞ ANKETLERİ YAPILMIŞ GİBİ GÖSTERİYOR

Siyasal iktidarın anketlerde manipülasyon yaptığını dile getiren Çetin, Ak Partinin yapılmamış anketleri yapılmış gibi göstererek toplumu manipüle ettiğini ileri sürdü. Anketlerde Ak Partinin yüksek oy oranına sahip olmasının yanıltma olduğunu kaydeden Çetin, “Siyasal iktidarın yaptırdığı anketlerde, ya da yaptırmadığı, yaptırmamış olduğu anketlerde, yaptırmış gibi sunumlarında AK Parti 50, CHP 30. Tek başına iktidar. Bu işin böyle olmadığını hepimiz biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Seçim dönemlerinde çeşitli manipülasyonlar yapıldığını belirten Çetin, seçim dönemleri ile ilgili şu tespitlerde bulundu: "Hatırlarsınız belki de 1991 seçimlerinde Cem Boyner’i yüzde 60’larda çıkarmışlardı. Yüzde 60 oy alacak, tek başına iktidar olacak. 95’te Mehmet Ali Bayar’ı çıkarmışlardı. Her dönemde böyle manipülasyon yapacak birilerini çıkardılar. 99 Mehmet Ali Bayar, 2002’de DSP’yi parçaladılar. Hüsamettin Özkan’ın kuracağı partiyi yüzde 60’larla iktidar olacaktı. 95’te de Genç Parti.”

MİTİNG 70’Lİ YILLARDAKİ GİBİ OLSUN

CHP’nin taşeronlaşma ile ilgili 19 Martta yapacağı mitingi STK’lar ile birlikte yapılmasını istediğini söyleyen Çetin, "Benim isteğim arzum, sendikalar 70 yıllarda olduğu gibi kendi flamalarını, kendi pankartlarını, kendi işçilerini, kendi bayrakları altında alsınlar o mitinge gelsinler. Mitingde kullanılacak sloganları gelin birlikte burada saptayalım. Mitingde konuşulması gereken konuları gelin burada birlikte değerlendirelim, birlikte gerçekleştirelim. Birileri yapıp birileri ona iştirak eder vaziyette olmasın.” dedi.